Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: "Încă se discută, încă se negociază"

Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: "Încă se discută, încă se negociază"

Încă se discută, încă se negociază, spune Klaus Iohannis despre aderarea României la Schengen pe 8 decembrie. "În condițiile în care deciziile referitoare la România și la Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice", arată Iohannis despre o posibilă decuplare.

Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: "Încă se discută, încă se negociază"
Sursa foto: Profimedia Images
06 Dec 2022   •   12:42

"Încă se discută, încă se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI. Acolo se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci e nevoie de negocieri. Încă se discută pe textul acelei decizii și noi suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să ducem decizia acolo unde o dorim noi", spune Klaus Iohannis despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Întrebat despre poziția Austriei, șeful statului a spus: „Încă se discută și se negociază. Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment”.

De asemenea, Iohannis a fost întrebat dacă România ar putea fi decuplată de Bulgaria.

„În condițiile în care deciziile referitoare la România și la Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice, dar asta nu înseamnă că nu se poate găsi o formulă de decizie care este convenabilă pentru ambele părți. O decuplare este, sigur, o chestiune care s-a mai discutat. Speranța mea e să avem o decizie pozitivă și să nu fie nevoie să discutăm în continuare aceste chestiuni”, încheie Klaus Iohannis.

 

×
Subiecte în articol: Schengen Klaus Iohannis
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close