Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre Pilonul II: Românii trebuiau să știe despre această opțiune înainte de alegeri

Klaus Iohannis, despre Pilonul II: Românii trebuiau să știe despre această opțiune înainte de alegeri

Klaus Iohannis, despre Pilonul II: Românii trebuiau să știe despre această opțiune înainte de alegeri
30 Mai 2018   •   13:25

Klaus Iohannis a susținut o declarație după ce a participat la Bookfest. Șeful statului a fost critic și a vorbit despre situația Educației din România, dar și despre transformarea Pilonului II.

Despre situația Educației

„Este o mare problemă, de aceea ne-am și apucat de programul România Educată, schimbările nu sunt binevenite, este nevoie de o abordare integrată, dacă schimbăm la două săptămâni un articol din educație, nu mai știe nimeni ce trebuie aplicat. Să ne întoarcem la manualul unic, autor unic, mi se pare neadecvat.

A fost aluzie la cineva, cei care folosesc cu cea mai mare dificultate se găsesc în spațiul politic.

Despre transofrmarea Pilonului II

Este o evoluție foarte proastă și va produce îngrijorare în special la angajații mai tineri, cei care contribuie la Pilonul II, oamenii își pun speranțele în această administrare privată. Faptul că acum PSD recunoaște că vrea să transforme Pilonul II de pensii este începutul sfârșitului, vor convinge oamenii să nu mai contribuie la Pilonul II. Politic vorbind este ciudată această evoluție, este o decizie importantă și ar fi trebuit să știe și românii înainte de alegeri că PSD are această opțiune. Nu este suficient ca PSD-iștii să spună că transformă, este nevoie de argumentări, de ce vor să transforme Pilonul II. Este obligația PSD să vină cu clarificări.

Despre decizia CCR privind situația lui Kovesi

Indiferent ce va decide Curtea, voi aștepta decizia, motivația, voi citi și voi decide în consecință.

Traseismul politic

Traseismul politic viciază politica românească de mulți ani, cu toate că ar fi bine să se termine, în continuare se practică. Până când electoratul nu va taxa asta, vom mai asista la schimbări de acest fel.

Mitingul PSD

Un miting ca să se autosusțină sau să se laude singuri, astfel de manifestări am mai avut pe vremea comuniștilor. O astfel de manifestare mi-ar aminti doar de acele vremuri. Să muncească, să rezolve problemele, nu au ce manifesta cei de la putere, mi se pare ciudat și caraghios.

Moțiunea de cenzură

Să așteptăm moțiunea și rezultatul.

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close