Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, după întâlnirea cu prinţul Charles: Este un om care preţuieşte România

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu prinţul Charles: Este un om care preţuieşte România

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu prinţul Charles: Este un om care preţuieşte România
Sursa foto: Foto: facebook.com/klausiohannis
01 Iun 2015   •   08:15

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică, într-o postare de pagina sa de Facebook, că întâlnirea cu prinţul Charles, de la Palatul Cotroceni, i-a făcut plăcere şi că acesta este un om care preţuieşte România şi care promovează locurile transilvane oriunde merge în lume, scrie Agerpres.

"M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu prinţul Charles, un om care preţuieşte România şi care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă şi că vorbeşte despre România ca despre o parte a sufletului său", a scris Iohannis, duminică, pe contul său de Facebook.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, prinţul de Wales a rememorat, la începutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, prima sa vizită la Sibiu.

Totodată, prinţul Charles a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice şi culturale a Transilvaniei.

"Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea prințului de Wales în menținerea specificului comunităților transilvane şi încurajarea protejării mediului şi a biodiversității din zonă. De asemenea, o altă temă de discuţie a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural şi istoric din întreaga Românie", se arată în comunicatul de presă.

Preşedintele Iohannis a subliniat că va acorda o importanţă deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradițiilor istorice şi ocrotirii mediului înconjurător.

În acest context, prinţul de Wales a menționat experiența de succes a parcurilor naţionale din Regatul Unit şi a arătat disponibilitatea părţii britanice de a sprijini autoritățile române în a implementa bunele practici în acest domeniu.

De asemenea, în cadrul întrevederii, prinţul a mulţumit României pentru contribuţia sa susţinută în teatrele de operaţii şi în combaterea terorismului internaţional.

În finalul întâlnirii, prinţul de Wales i-a adresat președintelui Iohannis invitaţia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitaţie pe care şeful statului a acceptat-o.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close