Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis face anunțul momentului. Decizia despre bani luată în biroul prezidențial

Klaus Iohannis face anunțul momentului. Decizia despre bani luată în biroul prezidențial

Președintele Klaus Iohannis suține la această oră, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Klaus Iohannis face anunțul momentului. Decizia despre bani luată în biroul prezidențial
de Gabriel Dano    |    17 Feb 2021   •   17:00

Antena 3 transmite live declarația de presă. Puteți urmări declarațiile președintelui LIVE și pe www.antena3.ro, dar și pe pagina de Facebook Antena 3.

"Am avut în ultimele zile o serie întreagă de discuții foarte importante cu premierul, cu miniștrii pentru a lămuri câteva chestiuni și pentru a găsit soluții pentru români. Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine, rapid, proiecte pentru planul național de redresare și reziliență unde putem să obținem fonduri europene semnificative.

Avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro care pot fi folosite pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară, pentru a ieși cu bine din pandemie. Sunt oportunități uriașe și vrem să le folosim, vrem să folosim acești bani pe mai multe paliere", a spus Klaus Iohannis, la începutul declarației de presă.

Președintele a adăugat că o parte din bani trebuie folosiți pentru sănătate și a subliniat că este nevoie de investiții pentru ATI.

Klaus Iohannis şi Patriarhul Daniel s-au întalnit marți pentru a discuta despre contribuţia BOR, dar cei doi au abordat şi subiectul pandemiei COVID-19.

"Întâlnirea se înscrie în seria dialogurilor periodice pe care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, le are cu Părintele Patriarh Daniel, care au ca subiect contribuția Bisericii Ortodoxe Române la binele comun și aprofundarea dialogului dintre Biserică și autoritățile publice.
Administraţia Prezidenţială: Întâlnirea, în seria dialogurilor periodice pe care le are Președintele României cu Părintele Patriarh Daniel

​Președintele României apreciază intensificarea acestui dialog în ultima perioadă și acțiunea BOR, alături de celelalte culte, la efortul de depășire a pandemiei și la reducerea impactului acesteia asupra celor în suferințã și nevoie.

Iohannis a reiterat importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară și a continuarea vaccinării

​Totodată, Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară și a continuării procesului de vaccinare, singurele modalități pentru revenirea la o viață normală", arată răspunsul Administrației Prezidențiale, potrivit digi24.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la reședința Patriarhală.

Anterior, nu fuseseră oferite detalii publice despre discuţiile purtate între cei doi.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close