Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis i-a înfuriat pe unguri. De ce l-au reclamat din nou la CNCD

Klaus Iohannis i-a înfuriat pe unguri. De ce l-au reclamat din nou la CNCD

Președintele Klaus Iohannis i-a înfuriat din nou pe unguri după ce a declarat că de vină pentru criza sanitară şi pandemia din România ar fi PSD, alături de alte partide, printre care şi UDMR. Asociaţia maghiară de asistenţă juridică în domeniul minorităţilor, Mikó Imre, a anunțat că a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Klaus Iohannis i-a înfuriat pe unguri. De ce l-au reclamat din nou la CNCD
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    03 Aug 2020   •   19:00

„Am făcut plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat, în declaraţia sa, că UDMR şi astfel pe toţi ungurii din România că au provocat criza sanitară. Potrivit declaraţiei şefului statului, PSD şi alte partide, inclusiv UDMR, sunt responsabile pentru pandemia din România, pe care nu o poate gestiona deloc Guvernul liberal”, arată Asociaţia Mikó Imre, într-o postare făcut luni pe pagina de Facebook.

Klaus Iohannis i-a înfuriat din nou pe maghiari. De ce l-au reclamat iarăși la CNCD
 
„Guvernul şi-a făcut treaba, Preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Şi atunci PSD a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaştem, PSD controlează încă majorităţi în Parlamentul României, PSD împreună cu alţii cu care pactizează, de exemplu cu UDMR - să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe şest o iniţiativă a UDMR, să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele - şi atunci PSD a acţionat acolo unde are încă putere în Parlament. 

Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută joia trecută la Palatul Cotroceni.
 
Nu este prima dată când asociaţia Mikó Imre îl reclamă pe președintele Iohannis la CNCD. Pe 20 mai, instituția care condamnă discriminarea l-a amendat pe Iohannis cu 5.000 lei pentru afirmații legate de autonomia Ținutului Secuiesc.

×
Subiecte în articol: maghiari CNCD Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close