Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, întâlnire de foc cu miniștrii și premierul Orban

Klaus Iohannis, întâlnire de foc cu miniștrii și premierul Orban

Președintele Klaus Iohannis a solicitat o întâlnire cu premierul Orban și miniștrii, precum și cu membrii-cheie ai partidului liberal și mai mulți primari, la Vila Lac. În cadrul acesteaia va fi discutată activitatea Executivului, dar și o eventuală schimbare a echipei de la Palatul Victoria.

Klaus Iohannis, întâlnire de foc cu miniștrii și premierul Orban
Sursa foto: Presidency
26 Mai 2020   •   17:53

Presiunile pentru schimbarea actualilor membri ai Guvernului sunt canalizate de europarlamentarul Rareș Bogdan, care nu a ratat nicio ocazie pentru a critica măsurile luate de actuala conducere și lipsa unei strategii în ceea ce privește relansarea economiei. 

Mai mult, Rareş Bogdan nu a negat faptul că ar vrea să fie prim-ministru, dar a subliniat că va face lucrurile „pas cu pas”. 

Există o presiune mare pentru rezolvarea tensiunilor din partidul liberal, în special pentru deliberarea candidaților pentru alegerile locale și parlamentare. 

Conform celor mai recente sondaje, PNL conduce cu o cotă de 38,5% din intențiile de vot, dar se află în scădere de la analizele realizate la începutul anului, când era preferat de 47% dintre români. Principala cauză care a dus la scăderea popularității în sondaje au fost măsurile și ordonanțele implementate în perioada stării de urgență. Dacă mâine ar fi alegeri, 25% dintre români ar vota cu PSD, urmat de USR cu 10,2% din opțiuni și Pro România, partidul lui Victot Ponta, cu 9,4%.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close