Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, mesaj după atentatele sângeroase din Turcia și Irak

Klaus Iohannis, mesaj după atentatele sângeroase din Turcia și Irak

Klaus Iohannis, mesaj după atentatele sângeroase din Turcia și Irak
Sursa foto: Foto:presidency.ro
12 Ian 2016   •   19:41

Klaus Iohannis condamnă atentatele care au avut loc în ultimele două zile în Turcia şi în Irak şi transmite condoleanţe familiilor victimelor, precizând că este nevoie de "mai multă fermitate şi coordonare" a eforturilor tuturor statelor pentru combaterea terorismului.

"Terorismul face, din păcate, numeroase victime la început de an. Condamn atentatele din Turcia şi Irak şi reiterez determinarea României de a lupta, alături de comunitatea internaţională, împotriva terorismului. Cred că e nevoie de mai multă fermitate şi coordonare a eforturilor tuturor statelor lumii pentru a combate acest flagel", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, şeful statului a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a exprimat solidaritatea României cu autorităţile statelor afectate.

Zece persoane, majoritatea turişti germani, şi-au pierdut viaţa, marţi, în urma unui atac sinucigaş care a avut loc la Istanbul, Turcia. Premierul turc Ahmet Davutoglu afirmă că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului, relatează AP în pagina electronică.

Autorităţile turce afirmă că un cetăţean sirian în vârstă de 28 de ani a comis marţi atacul din cartierul istoric Sultanahmet din Istanbul, un important centru turistic.
Luni, cel puţin 18 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite după ce patru indivizi înarmaţi au atacat un centru comercial din Bagdad, unde au luat sute de ostatici, anunţă surse medicale citate de Reuters.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul care vizează centrul comercial Al-Jawhara, situat în districtul Al-Jadida din Bagdad, anunţând că sunt vizaţi "păgâni care se opun doctrinei sunnite", un termen care se referă la şiiţi.



×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close