Antena 3 Actualitate Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Vă purtăm în gând pe toți

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Vă purtăm în gând pe toți

de Dana Musceleanu    |    30 Mai 2021   •   11:14
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Vă purtăm în gând pe toți

Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj pentru românii din Diaspora, cu ocazia celebrării Zilei Românilor de Pretutindeni. Președintele a declarat că le mulțumește tuturor pentru responsabilitatea și solidaritatea de care au dat dovadă față de cei rămași în țară.

„Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toți cei care sunteți departe de casă și de cei dragi și știm cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecție. Vă mulțumesc tuturor pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă și solidaritatea pe care ați manifestat-o față de cei rămași în țară”, a transmsi președintele.

Iohannis a mai amintit că în timpul gravei perioade pandemice, mulți români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în țara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă.

De asemenea, președintele a menționat că vaccinarea oferă posibilitatea de a pune capăt pandemiei.

„Multe alte familii au fost însă despărțite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei și să ne reluăm toate activitățile în siguranță, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi. Depășirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post- pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiții masive în toate domeniile, țara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare și reforme. Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă, care oferă oportunități și șanse reale tuturor, o țară în care concetățenii noștri plecați peste granițe să revină cu bucurie”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a urat „La mulți ani” românilor de pretutindeni.

Patriarhul Daniel, mesaj pentru românii din diaspora: "Îi îndemn să fie permanent în legătură cu cei dragi"

Și capul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj cu ocazia acestei sărbători. Patriarhul Daniel î-a îndeamnat pe românii din diaspora să fie întotdeauna alături de cei dragi și să păstreze mereu legătura cu rudele și prietenii din țară.

"Ziua Românilor de Pretutindeni este o zi specială, având o puternică semnificaţie spirituală, de reafirmare a tradiţiilor şi a valorilor credinţei şi culturii poporului român. Prin urmare, Patriarhia Română adresează un mesaj de unitate şi frăţietate, de comuniune şi de solidaritate tuturor românilor de pretutindeni."

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close