Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: Declarația lui Tătaru că toți suntem vinovați de tragedia de la Piatra Neamț, o afirmație nerumegată

Iohannis: Declarația lui Tătaru că toți suntem vinovați de tragedia de la Piatra Neamț, o afirmație nerumegată

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că declarația lui Nelu Tătaru, care a spus sâmbătă după producerea incendiului de la Piatra Neamț că „toți suntem vinovați”, este „un pic nerumegată”.

Iohannis: Declarația lui Tătaru că toți suntem vinovați de tragedia de la Piatra Neamț, o afirmație nerumegată
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    17 Noi 2020   •   18:56

Șeful statului susține că de vină pentru situația în care a ajuns sistemul sanitar sunt cei care au fost la guvernare sau la conducerea județelor care au în administrare spitale județene, făcând aluzie în principal la PSD.

Vasile Marcu (reporter Antena 3): În seara tragediei de la Piatra Neamț, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, spunea că noi toți suntem vinovați pentru moartea celor 10 pacienți de la secția de Terapie Intensivă. Aș dori să știu care este partea dvs. de vină și dacă vă considerați vinovat.

Klaus Iohannis: O afirmație un pic nerumegată. Nu toți suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în județe spitalele județene și care nu alocă resurse, care nu au alocat resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, care nu s-au îngrijit de calitatea managementului și, în acest sens, mai vinovați sunt cei care au guvernat mai mult, din ultimii 30 de ani și au permis ajungerea sistemului de sănătate în această stare, mă refer, desigur, la marele PSD. Aceste este vinovatul moral. Vinovatul tehnic, detaliat, va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte", a spus Klaus Iohannis.

Nelu Tătaru a declarat, după incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, că toată lumea este vinovată pentru această tragedie deoarece a acceptat ca în utimii 30 de ani sistemul medical să fie menţinut într-o situaţie de criză.

„Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi pentru neimplicare ... cred că suntem toţi vinovaţi în această ţară, nu doar sistemul medical şi autorităţile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a declarat ministrul Tătaru, la Leţcani.

Ministrul sănătății a mai spus că se impune o reevaluare urgentă a întegului sistem medical românesc.

„Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluare de capacitate de tratament a unităţilor medicale, cooordonare de către minister a situaţiei”, a precizat Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru Klaus Iohannis
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close