Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Economia României depinde de succesul vaccinării

Klaus Iohannis: Economia României depinde de succesul vaccinării

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, joi seară, că succesul vaccinării va impulsiona creșterea economică a României. Șeful statului a precizat că țara noastră va beneficia de o creștere economică de 4,3%.

Klaus Iohannis: Economia României depinde de succesul vaccinării
Sursa foto: Presidency
de Gabriel Dano    |    28 Ian 2021   •   19:37

"2021 a depbutat cu semne bune pentru România și pentru comunitatea de afaceri, cu semnale încurajatoare de revenire a creșterii economice. Prognozele indică faptul că România va beneficia de o creștere cu 4,3% în acest an, un procent destul de bun, dat fiind contextul în care ne aflăm.

Țara noastră se confruntă însă în continuare cu spectrul dezechilibrelor economice față de care trebuie găsite soluții sustenabile. În acest sens, sunt esențiale consolidarea situației finanțelor publice, precum și aplicarea de politici de susținere a creșterii competitivității cu accent special pe creșterea exporturilor și atragerea de investiții pe termen lung.

Trebuie să fim conștienți că evoluțiile economice din perioada următoare vor fi direct influențate de ritmul și succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, atât la nivel european, cât și la nivel național", a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a dat, miercuri, directive clare ce trebuie să cuprindă acest buget, unde trebuie să fie oprite cheltuielile și este o referire specială făcută pentru majorarea pensiilor.

Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu liderii partidelor politice de la guvernare. O informație importantă este că s-a vorbit despre majorarea pensiilor și decizia va fi luată abia în luna iunie.

"În momentul de față nu sunt bani și spercă că până la jumătatea anului, când ar veni rectificarea bugetară, ar putea să apară mai mulți bani la buget, dacă ANAF și instituțiile statului își fac datoria și reușesc să colecteze mai bine fonduri pentru bugetul de stat.

Însă, președintele a spus foarte clar că nu poate fi depășit deficitul de 7%, asta înseamnă că toate ministerele trebuie să-și reducă cheltuielile, pentru că până acum, în discuțiile din coaliție, fiecare minister venise cu o proiecție de buget care depășea cu mult sumele pe care putea să le aloce Guvernul", a spus reporterul Vasile Marcu.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close