Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: "Starea de alertă va fi prelungită. Restricțiile de circulație, de la ora 22.00!"

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: "Starea de alertă va fi prelungită. Restricțiile de circulație, de la ora 22.00!"

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri după amiază, o sedință de lucru privind siguranța publică în unitățile de învățământ. Iohannis a anunțat o declarație de presă după ședință.

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: "Starea de alertă va fi prelungită. Restricțiile de circulație, de la ora 22.00!"
de Adrian Iclozan    |    09 Mar 2021   •   17:11

Klaus Iohannis: Starea de alertă, prelungită. Se va circula fără restricții până la ora 22. Nu avem în vedere un lockdown de Paște

"Cifrele sunt îngrijorătoare, tendința de creștere este evidentă și ni se spune din toate părțile că presiunea pe secțiile ATI este tot mai mare.

Dragii mei, haideți să nu irosim ce am câștigat prin campania de vaccinare.

Campania de vaccinare merge foarte bine. Până în prezent s-au vaccinat peste 1 milion de români iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul centrelor de vaccinare crește de la o săptămână la alta astfel încât la vară vom avea un nivel foarte bun de vaccinare a populației.

Dar până atunci trebuie să avem grijă să 'nu ne înecăm la mal'.

Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Restricțiile în vigoare vor fi păstrate. Circulația pe timp de noapte, restricționată de la ora 23, va fi restricționată mai devreme, probabil de la ora 22.

Și în final, un mesaj care este probabil important pentru mulți: nu avem în vedere un lockdown (carantinare națională, n.r.) de Paște ", a spus președintele, după ședința cu factorii de decizie din Guvern.

Conform Administrației Prezidențiale, la ședința de la Cotroceni au participat premierul României, Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, şi Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ au reluat, în 8 februarie, cursurile cu prezenţa fizică a elevilor, în funcţie de incidenţa cumulată din localităţi.

Ședința de marți, de la Cotroceni, a avut loc înainte de decizia prelungirii stării de alertă cu 30 de zile.

×
Subiecte în articol: siguranță publică Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close