Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis și Florin Cîțu, contradicții despre majorările pensiilor și alocațiilor

Klaus Iohannis și Florin Cîțu, contradicții despre majorările pensiilor și alocațiilor

Controverse majore în privința majorării pensiilor și alocațiilor. Președintele Klaus Iohannis se contrazice în declarații cu ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Klaus Iohannis spune că pentru a face posibile majorările, trebuie să existe și banii. Ministrul Finanțelor însă spune că România va încheia anul 2020 cu un deficit mai mic decât țările Uniunii Europene și va fi țara care va evita recesiunea tehnică.

Klaus Iohannis și Florin Cîțu, contradicții despre majorările pensiilor și alocațiilor
de Laura Dinu    |    20 Aug 2020   •   12:00

Nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulberabile, adică copiii și pensionarii să plătească nota de plată pentru epidemie și pentru recesiunea economică. Și atunci, cu toate că marea majoritate a specialiștilor, economiștilor, au repetat de nenumărate ori că nu se pot majora nici pensiile, nici alocațiile, am solicitat Guvernului să găsească soluții și totuși să le majoreze, atât cât se poate. 

Și iată, au venit cu soluții pentru majorarea alocațiilor în etape, o soluție foarte potrivită, iar majorarea punctului de pensie se realizează totuși, în condițiile în care majoritatea specialiștilor au spus că nu se poate, iată că totuși Guvernul a venit cu o soluție de majorare a pensiilor. Deci nu vorbim de altceva, este o majorare atât cât s-a putut.

Acum. Mai încolo, când economia își va reveni, cu siguranță se vor căuta soluții pentru majorări ulterioare”, a declarat președintele Klaus Iohannis

Pe de altă parte ministrul Finanțelor, Florin Cîțu susține că România va încheia anul 2020 cu un deficit mai mic decât toate țările Uniunii Europene.

Ca să tragem linie, după două trimestre, economia României față de aceeași perioadă a anului trecut a scăzut cu doar 3.9%. Bineînțeles că nu este perfect, bineînțeles că economia este în contracție anul acesta. Bineînțeles că și noi vom avea o perioadă dură. Dar dacă ne uităm la ceea ce ne spuneau toți acei cavaleri ai Apocalipsei, cei trei din Parlament, Ciolacu, Ponta și Tăriceanu, plus instituții internaționale, bănci, comisii, toată lumea ne spunea că România o să fie rău, că o să avem scădere de 9%. 

România va termina 2020 cu un deficit mai mic decât toate țările din Uniunea Europeană. Am avut creștere economică în primul trimestru, a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană și eu vă spun că va fi țara care va evita recesiunea tehnică. Recesiunea tehnică înseamnă două trimestre consecutive de scădere a economiei”, a declarat Florin Cîțu. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close