Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, despre tragedia de la Piatra Neamț: PSD este vinovatul moral

Iohannis, despre tragedia de la Piatra Neamț: PSD este vinovatul moral

Klaus Iohannis a afirmat, marți, la Palatul Cotroceni, că sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii, deoarece este măcinat de subfinanțare, de lipsă de modernizare, corupție endemică și incompetență și neimplicare.

Iohannis, despre tragedia de la Piatra Neamț: PSD este vinovatul moral
Sursa foto: Presidency
de Dan Gabor    |    17 Noi 2020   •   18:37

Șeful statului spune că, pe lângă cei care au greșit din punct de vedere tehnic, și care vor fi indicați de ancheta aflată în curs, există și vinovați moral.

"O spun și eu de ani de zile, o vedem cu toții - sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii. Subfinanțarea și proasta cheltuirea a banului public în spitale, lipsa de modernizare, corupția endemică pe care nu trebuie să ne ferim să o indicăm public, incompetența și neimplicarea, toate acestea au măcinat sistemul nostru medical și au făcut pe mulți tineri absolvenți și buni profesioniști să plece în străinătate.

Din martie, acest sistem și așa împovărat a avut de dus și bătălia cu noul coronavirus. Este meritul medicilor noștri că prin eforturi uriașe salvează vieți și vindecă pacienți în ciuda tuturor dificultăților pe care le întâmpină. Doar reforme autentice, făcute cu o majoritate care lucrează pentru români, pot schimba cu adevărat toate aceste defecte structurale.

Ne lovim însă mereu de același obstacol: opoziția la schimbarea în bine. Mereu aceiași politicieni cu apucături învechite, care au lăsat România în colaps, secătuită de resurse, iar acum strigă fără rușine de pe margine. Nu voi comenta ancheta în curs de la Piatra Neamț pentru că autoritățile competente vor anunța rezultatul acestora atunci când o vor finaliza.

Dar, să nu ne limităm la a-i identifica pe cei care au greșit tehnic, punctual. Pentru că problema este mai gravă de atât. Există și un vinovat moral, cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament și a cerut oamenilor să nu respecte regulile în pandemie, cu efecte  dramatice asupra sănătății cetățenilor noștri.

În același spirit al blocării eforturilor de stopare a pandemiei, autoritățile locale pesediste, este un adevăr pe care trebuie să îl spunem, au aplicat după ureche măsurile de la centru în spirit electoral. La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu DSP sau cu specialiștii Ministerului Sănătății", a spus Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close