Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis trimite Legea dării în plată înapoi în Parlament (surse)

Klaus Iohannis trimite Legea dării în plată înapoi în Parlament (surse)

Klaus Iohannis trimite Legea dării în plată înapoi în Parlament (surse)
Sursa foto: Foto: presidency.ro
17 Dec 2015   •   18:17

Președintele Klaus Iohannis trimite spre reexaminare Legea dării în plată, susțin surse din cadrul Administrației Prezidențiale, anunță Alessandra Stoicescu, la 100 de minute, de la Antena 3.

Klaus Iohannis consideră că există neconcordanțe între articolele legii și definirea unor termeni. De asemenea, președintele este de părere că în această lege există prea multe derogări de la Codul civil.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, în noiembrie, ca for decizional, cu 233 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" și o abținere, proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite.

Proiectul de lege prevede că debitorul are dreptul să stingă creditul ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, fără a mai plăti altceva.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru stingerea în acest mod a datoriilor sunt: între părți s-a încheiat un contract de credit, iar bunul oferit în plată este un bun imobil ipotecat în favoarea creditorului în vederea garantării executării obligațiilor asumate prin contractul de credit

BNR i-a cerut deja preşedintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare, să retrimită în Parlament proiectul de lege privind darea în plată sau să sesizeze Curtea Constituţională, argumentând că este necesară revizuirea din perspectivă financiară, juridică şi etică.



×
Subiecte în articol: legea darii in plata Klaus Iohannis
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close