Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a zburat cu avionul de lux în Coreea de Sud. Miniștrii din delegație, trimiși să ia curse de linie. Bogdan Chirieac: "Un dispreț total"

Klaus Iohannis a zburat cu avionul de lux în Coreea de Sud. Miniștrii din delegație, trimiși să ia curse de linie. Bogdan Chirieac: "Un dispreț total"

Președintele Iohannis își menține, inclusiv în aer, standardul ridicat de confort în ultimele luni de mandat. Iată cu ce costuri!

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2024   •   13:12

Șeful statului a decolat, duminică, de la Sibiu, cu un avion de lux pentru vizita în Coreea de Sud, care a început astăzi și se termină peste două zile.

Este aceeași aeronavă privată de lux cu care președintele Klaus Iohannis a călătorit în Emiratele Arabe și în celebrul turneul african din 2023, relatează Antena 3 CNN, care citează informațiile de pe contul Facebook al publicației Boarding Pass.

? PE SCURT: președintele României va efectua o vizită oficială în Coreea de Sud în perioada 22-24 aprilie 2024, potrivit...

Publicată de BoardingPass pe Sâmbătă, 20 aprilie 2024

"Președintele Klaus Iohannis zboară la Seul cu un avion privat de tip Gulfstream G550, operat de Global Jet Luxemburg. Avionul este același cu care președintele a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite din martie 2023, dar și în turneul african din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, din noiembrie 2023", precizează Boarding Pass.

Turneul din Africa a imprimat în memoria colectivă a românilor scena localnicilor sărind în apă cu portretele lui Carmen și Klaus Iohannis și strigând "Hakuna matata".

Nu se știe dacă acest vârf al realizărilor mandatului prezidențial ar fi fost posibil fără ca guvernul să suplimenteze, anul trecut, fondurile pentru deplasări externe ale Administrației Prezidențiale cu 1,5 milioane de euro.

Presa centrală a relatat că Administrația Prezidențială a secretizat cheltuielile publice care ar fi relevat contractarea avioanelor de lux pentru deplasările lui Klaus Iohannis.

Se știe, totuși, potrivit G4Media, că Iohannis a efectuat deplasări externe de 3,3 milioane de euro în anul 2022 și de peste 8 milioane de euro în 2023.

În unele cazuri, avionul privat folosit de președinte a făcut escală în Sibiu, unde locuiește soția acestuia, Carmen Iohanis.

Carmen Iohannis îl însoțește, de regulă, pe șeful statului în călătoriile sale oficiale.

În GALERIA FOTO următoare, imagini din avionul de lux utilizat de Klaus Iohannis în unele dintre deplasările sale externe:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Bogdan Chirieac: "Pe Iohannis pur și simplu nu-l interesează opinia publică"

"Discuțiile vizavi de excursiile ultra-luxoase ale lui Klaus Iohannis durează de mai bine de un an de zile sale, iar domnul Iohannis nu și-a modificat cu un milimetru. Trădează un dispreț total al președintelui Iohannis față de presă și față opinia publică. Pur și simplu nu-l interesează opinia publică.

De altfel, a avut un contraexemplu: premierul Marcel Ciolacu a plecat cu aeronavă TAROM pe care a umplut-o la refuz cu oameni de afaceri, președinți de agenții, ziariști care au relatat turneul din zona Golfului etc. Iar banii s-au dus, totuși, la TAROM.

Sigur, TAROM are o mulțime de bube, dar măcar banii de la bugetul României s-au dus la compania României. Vedeți bine că aici (în cazul deplasării în Coreea de Sud a lui Iohannis, n.r.), nici vorbă de așa ceva. Putea (Iohannis) să plece cu aeronavă TAROM, n-am niciun fel de îndoială, iar în aeronavă ar fi încăput toți miniștrii și delegații.

E un pic absurd: președintele se dă jos dintr-un avion, iar miniștrii, din alt avion (...)

Bogdan Chirieac: Vizita în Coreea de Sud, de cea mai mare importanță

Pe de altă parte, vizita în Coreea de Sud este de cea mai mare importanță. Dimensiunea comercială și de securitate a acestei vizite este la cele mai înalte niveluri. 

Măcar face (Iohannis) treaba de președinte. Nu e chiar o excursie. Adică, măcar știm de ce decontăm avionul ăla de lux care o costa o jumătate de milion de euro. Dar măcar e cu folos, ca să zic așa. Inclusiv obuzierele K9, să știți că sunt luate și de Polonia și de mai multe state (...), cred că-s făcute sub licența americană și sunt luate cu acordul Statelor Unite", a spus la Antena 3 CNN analistul de politică externă Bogdan Chirieac.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close