Antena 3 CNN Actualitate Kovesi: concursurile pentru procurori sunt aranjate

Kovesi: concursurile pentru procurori sunt aranjate

Kovesi: concursurile pentru procurori sunt aranjate
21 Dec 2007   •   07:58

Procurorul general al României face dezvăluiri şocante. Intr-un interviu acordat jurnaliştilor de la cotidianul ?Gândul?, Laura Codruţa Kovesi recunoaşte că, de mai multă vreme, procurorii din ţară i-au semnalat că nu se înscriu la concursurile de promovare în funcţii pentru că acestea sunt aranjate. ?Din discuţiile cu colegii din ţară, pentru că i-am întrebat de ce nu se înscriu la funcţii de conducere, aceştia mi-au răspuns că aceste concursuri sunt aranjate. Şi unii dintre ei, din acest motiv, nu doresc să participe. (...) Avem un exemplu la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj - o unitate de parchet foarte importantă, întrucât are patru judeţe - unde nu s-a înscris nimeni la acest concurs?.

Laura Codruţa Kovesi s-a referit şi la colaborarea sa, în calitate şef al Ministerului Public, cu CSM - pe care a caracterizat-o drept greoaie şi ineficientă. Procurorul general al României spune că toate solicitările pe care le-a adresat CSM s-au soluţionat cu mare întârziere.

?Colaborarea a fost ineficientă pentru că de multe ori am semnalat lipsa de personal cu care se confruntă Ministerul Public. Practic, lucrăm la nivel de criză în Ministerul Public. Avem unităţi de parchet la care lucrează un singur procuror?.

O altă problemă şi mai mare o reprezintă modificările aduse Codului fiscal, care spune Kovesi au blocat, în acest moment, marile dosare de criminalitate economico-financiară, evaziune fiscală, spălare de bani şi alte infracţiuni. Astfel, procurorii nu mai pot cere inspectorilor ANAF să efectueze verificări financiare. Acum magistraţii sunt obligaţi să facă expertize contabile, dar bugetul pentru acestea nu a fost suplimentat, atrage atenţia procurorul general al României.

Antena 3

×
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close