Antena 3 CNN Actualitate Kovesi declară război Poliției Române: „Dispariția lui Ghiță, raportată după foarte multe ore procurorului”

Kovesi declară război Poliției Române: „Dispariția lui Ghiță, raportată după foarte multe ore procurorului”

Kovesi declară război Poliției Române: „Dispariția lui Ghiță, raportată după foarte multe ore procurorului”
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Ian 2017   •   08:24

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat marți, referitor la Sebastian Ghiță, că este primul caz în care un inculpat dispare de sub filaj de când ea se află la conducerea DNA.

"Înainte de dispariția acestuia, procurorii de la Serviciul Teritorial Ploiești (...) au dispus anumite măsuri de supraveghere operativă, ceea ce în limbajul obișnuit se numește filaj. După decizia Curții Constituționale (...), această activitate a fost pusă în aplicare cu structurile Ministerului de Interne. În mod cu totul surprinzător (...), am fost anunțați că inculpatul Sebastian Ghiță a dispărut. Cel puțin de când conduc DNA, este pentru prima dată când un inculpat care este pe această măsură a filajului dispare așa, pur și simplu, și nu mai poate fi găsit", a declarat Kovesi, potrivit Agerpres.

Șefa DNA s-a declarat nemulțumită și de întârzierea cu care polițiștii din dispozitivul de filaj au anunțat dispariția lui Sebastian Ghiță.

"Asta ar fi una dintre probleme, a dispărut de sub filaj. Dar o altă problemă, care mie mi se pare gravă, este aceea că persoanele care executau această activitate nu au informat de îndată procurorul cu privire la dispariția lui Sebastian Ghiță. Această dispariție a fost raportată procurorului abia a doua zi, după-amiază. (...) Foarte multe ore, cred că 16 ore. (...) O să vedem dacă este ilegal sau nu, cred că în primul rând Poliția Română trebuie să răspundă la această întrebare. (...) Și-au făcut treaba și Ghiță a dispărut", a spus Kovesi.

În opinia sa, faptul că Sebastian Ghiță s-a sustras controlului judiciar a afectat ancheta, iar găsirea lui ar trebui să fie o prioritate pentru polițiști.

"În primul rând se sustrage de la toate activitățile de urmărire penală care se fac, poate să distrugă probe, poate să influențeze martori. Îl vedem seară de seară la televizor. Un inculpat care este dat în urmărire internațională vorbește nestingherit la televizor, poliția presupun că îl caută. Presupun că întreabă de unde se primesc aceste înregistrări. (...) Foarte bine că se respectă dreptul la opinie al tuturor persoanelor, dar totuși vorbim despre un inculpat care este căutat internațional în acest moment", a mai spus Laura Codruța Kovesi.

 

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close