Antena 3 CNN Actualitate Kovesi: generalul Voinea nu trece în rezervă din motive financiare

Kovesi: generalul Voinea nu trece în rezervă din motive financiare

Kovesi: generalul Voinea nu trece în rezervă din motive financiare
13 Sep 2007   •   16:18

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat joi că generalul Dan Voinea, cel care a instrumentat dosarele Revoluţiei şi mineriadei, a refuzat propunerea de a trece în rezervă, care i-ar fi permis să se ocupe în continuare de soluţionarea acestor dosare. Kovesi a explicat că Dan Voinea a avut motive financiare pentru care a refuzat propunerea. ?După ce rechizitoriul a fost finalizat, generalul Dan Voinea a plecat în concediu. La revenirea din concediu, l-am întrebat dacă doreşte să treacă în rezervă pentru a soluţiona aceste dosare. Răspunsul său a fost: Nu, nu doresc să trec în rezervă?, a relatat Kovesi.

Procurorul general şi-a motivat propunerea în vederea asigurării unei continuităţi în administrarea probelor, deoarece generalul Voinea a lucrat o perioadă mai lungă de timp la aceste dosare.

Voinea rămâne însă să lucreze în continuare cu echipa de procurori desemnată pentru acest caz ?şi, probabil, va exista o colaborare informală între fostul procuror care a investigat dosarul şi actuala echipă?, a precizat Codruţa Kovesi.

Rompres

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close