Antena 3 CNN Actualitate Kovesi: Niciun politician nu m-a sunat vreodată să-mi ceară ceva

Kovesi: Niciun politician nu m-a sunat vreodată să-mi ceară ceva

Kovesi: Niciun politician nu m-a sunat vreodată să-mi ceară ceva
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Aug 2012   •   23:45

Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat, miercuri, că nu a fost sunată niciodată de vreun politician care să îi spună în ce fel să decurgă o anumită anchetă a Parchetului. Kovesi a adăugat că ar fi făcut public dacă se întâmpla acest lucru.
   
Procurorul general al României a făcut aceste precizări după ce a fost întrebată, într-un interviu pentru Realitatea TV, dacă a fost sunată de Traian Băsescu sau de un alt politician care să îi ceară ceva în legătură cu activitatea procurorilor.

Procurorul general a ţinut să sublinieze că, dacă s-ar fi întâmplat să fie sunată într-un astfel de scop, ar fi făcut public acel lucru . "Încă de la învestire, am spus că voi face public dacă se va întâmpla un astfel de lucru", a spus Kovesi.
   
Codruţa Kovesi este procuror general din 2006 şi se află la al doilea mandat consecutiv, care ar urma să se încheie la 2 octombrie.
   
Reprezentanţii PSD şi PNL au reclamat în mai multe rânduri, de la instalarea Codruţei Kovesi, că aceasta, la fel ca şi şeful DNA, Daniel Morar, au acţionat în diverse ocazii la comenzi politice venite din zona PDL şi a preşedintelui Traian Băsescu.
   



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close