Antena 3 CNN Actualitate La Bâlea Lac se găseşte a doua biserică de gheaţă din lume (VIDEO)

La Bâlea Lac se găseşte a doua biserică de gheaţă din lume (VIDEO)

La Bâlea Lac se găseşte a doua biserică de gheaţă din lume <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Ian 2008   •   18:58

A doua biserică de gheaţă din lume a fost sfinţită la Bâlea Lac. Într-un peisaj de vis, lăcaşul de gheaţă a adunat sute de turişti, fascinaţi de frumuseţea bisericii. Construcţia bisericii, are măsoară 60 de metri pătraţi, a durat trei săptămâni. 25 de muncitori au lucrat la temperaturi extrem de scăzute, pe vânt şi ceaţă, pentru ca lăcaşul de cult să fie gata la timp.

Lăcaşul de cult este binevenit pentru turiştii care vin la Balea Lac. Acum au şi un loc unde pot spune o rugăciune. Turiştii sunt fascinaţi, iar cererile pentru botez şi cununii au început deja să apară. Unii au aflat de biserica de gheaţă încă de anul trecut, alţii au văzut-o doar în fotografii aşa că au venit la Bâlea Lac să vadă edificiul ridicat în mijlocul munţilor.

Biserica de gheaţă e unică în Sud-Estul Europei. O astfel de construcţie mai există doar în Suedia. Biserica de gheaţă este singura în care nu vor fi aprinse niciodată mai mult de două lumânări pentru ca nici pereţii, nici altarul sau icoanele să nu se topească.

A DOUA BISERICĂ DE GHEAŢĂ DIN LUME 

Observator

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close