Antena 3 CNN Actualitate La o şcoală din Craiova, nici un elev de clasa a VIII-a nu a promovat teza unică la română

La o şcoală din Craiova, nici un elev de clasa a VIII-a nu a promovat teza unică la română

La o şcoală din Craiova, nici un elev de clasa a VIII-a nu a promovat teza unică la română
Sursa foto: elevi
14 Mai 2009   •   14:37

Situaţie fără precedent la o şcoală din Craiova. Nici un elev din clasa a VIII-a nu a promovat teza unică la limba şi literatura română, anunţă Mediafax.

La teza cu subiect unic de limbă română au luat parte numai 10 elevi. La Şcoala Generală nr. 26 din cartierul Mofleni sunt înscrişi în clasa a VIII-a 24 de elevi.

Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Nicuşor Cotescu, a declarat: "Într-adevăr este o situaţie fără precedent. Este ceva în neregulă la această şcoală. Nu este posibil ca niciun elev să nu promoveze această teză.?

?Voi lua legătura cu directorul şcolii şi cu profesorii de română să vedem ce s-a întâmplat. Chiar dacă aici majoritatea elevilor sunt de etnie rromă, asta nu înseamnă că trebuia să se ajungă la această situaţie", a adăugat inspectorul.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a cerut conducerii şcolii o analiză a situaţiei şcolare a elevilor. "Vreau să vedem ce note au luat de-a lungul anilor aceşti copii?.

Promovabilitatea la teza unică la limba şi literatura română, în judeţul Dolj, a fost 77 % pentru clasa a VII-a şi 79 % pentru clasa a VIII-a. 20 % dintre cei 14.000 de elevi care au participat la teză au luat note de 10.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close