Antena 3 CNN Actualitate La un pas de moarte, după ce o asistentă a încurcat eprubetele cu sânge

La un pas de moarte, după ce o asistentă a încurcat eprubetele cu sânge

La un pas de moarte, după ce o asistentă a încurcat eprubetele cu sânge
23 Noi 2007   •   18:42
O femeie din Mediaş a fost la un pas de moarte, după o banală transfuzie de sânge. O asistentă a încurcat eprubetele, iar femeia a primit sânge din altă grupă sanguină. Pacienta a avut noroc că medicii şi-au dat seama la timp de confuzia făcută şi au oprit perfuzia. Atunci au constatat că în loc să primească sânge din grupa A2, femeia a primit sânge din grupa AB 4. Familia pacientei este hotărâtă să o reclame pe asistenta care a provocat încurcătura. Şi conducerea spitalului a anunţat că va deschide o anchetă pentru a afla cum a fost posibilă o asemenea confuzie.

Acesta nu este însă singurul caz medical eronat. Se pare că a fost vinerea neagră a sistemului sanitar. La Bacău, un bărbat s-a operat de hernie şi s-a trezit fără un testicul. Omul, bolnav de ciroză, îşi acuză chirurgul că a greşit operaţia şi vrea să-l dea în judecată. Bărbatul, de 37 de ani, susţine că a observat că nu mai are testicul abia a doua zi de la operaţie.

Medicul nu i-a spus nimic şi l-a evitat tot timpul cât a fost internat. Nimeni nu a vrut să-i explice ce s-a întâmplat nici măcar o săptămână mai târziu, când s-a reinternat din cauza unei complicaţii. Conducea spitalului susţine că amputarea a fost necesară deoarece, în timpul operaţiei, a fost descoperită o infecţie a canalului spermal. Dat fiind că bărbatul este infectat cu viruşii hepatitei B şi C, medicii au decis că îi pot extirpa testiculul fără consimţământ.

Observator

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close