Antena 3 CNN Actualitate Lacul Circului din Bucureşti seacă văzând cu ochii din cauza construcţiei unui bloc

Lacul Circului din Bucureşti seacă văzând cu ochii din cauza construcţiei unui bloc

Lacul Circului din Bucureşti seacă văzând cu ochii din cauza construcţiei unui bloc
Sursa foto: Lacul Circului
04 Apr 2009   •   19:53

Lacul Circului din Bucureşti este în pericol, din cauza unui bloc de 18 etaje, care se construieşte în zonă. În doar trei luni, apa lacului a scăzut, cu un metru şi jumătate. Se pare că, cele cinci niveluri, din subteranul clădirii, blochează izvoarele. Construcţia clădirii de 72 de metri a început în urmă cu doi ani. Monstrul de oţel are şi o fundaţie pe măsură, construită, spune Primăria Capitalei, fix peste pânza freatică prin zonă.

Radu Popa, director adjunct la Administraţia Lacurilor, spune că ?în niciun an scăderea nu a fost atât de mare, de un metru şi jumătate. Maxim, în mod normal, 30 de cm este scăderea acestui lac?. El a explicat că fundaţia construcţiei, care are 36 de metri în subteran, a blocat izvoarele care alimentează Lacul Circului.

Primăria Sectorului 2, care a dat autorizaţia de construcţie, ţine partea constructorului. Bogdan Pârvan, arhitectul şef al sectorului 2, îl contrazice şi spune că scăderea se datorează precipitaţiilor scăzute din ultimul an. ?S-a realizat o fundaţie cu pereţi mulaţi, încastraţi în stratul de argilă, şi astfel nu are nicio influenţă asupra mediului înconjurător?, explică el, la rândul lui.

Dar oamenilor din zonă nu le pasă de avize. Ei vor parcul şi lacul. În timp ce la lacul dispare şi primariile se ceartă blocul creşte. Dacă nu vor ajunge la un compromis, Lacul Circului va fi în curând doar o amintire.

Observator

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close