Antena 3 CNN Actualitate Lapte cu capcane. Copiii din Prahova nu reuşesc să desfacă pungile cu lapte distribuite în şcoli

Lapte cu capcane. Copiii din Prahova nu reuşesc să desfacă pungile cu lapte distribuite în şcoli

Lapte cu capcane. Copiii din Prahova nu reuşesc să desfacă pungile cu lapte distribuite în şcoli
Sursa foto: Lapte
19 Sep 2009   •   19:30

De la an la an, programul guvernamental "Laptele şi cornul", derulat deja de câţiva ani în şcolile din România, devine un fel de capcană pentru copii. În şcolile din judeţul Prahova distribuitorii aduc laptele elevilor de şcoală primară în pungi de plastic. Nimic greşit, numai că, deşi pungile au instrucţiuni ilustrate, cei mici nu reuşesc deloc să le desfacă, fără să verse jumătate din conţinut pe haine ori pe rechizite.

Pungile buclucaşe le pun probleme şi celor mari. Şi profesorii, care încearcă să îi ajute pe micuţi, spun că sistemul de deschidere a pungilor este prost făcut. Zeci de părinţi se plâng că elevii fie nu-şi pot bea laptele la şcoală, fie ajung acasă hăinele pătate şi cărţile pătate.

Conducerile şcolilor a sesizat inspectorii şcolari, care au promis că vor lua măsuri: ?Atât ambalajul, cât şi numărul de porţii, pentru elevii care beneficiază de acest program, vor fi rezolvate începând de săptămâna viitoare", spune Gheorghe Borovină, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

În şcolile din judeţul Prahova trei firme asigură distribuţia produselor din programul "Laptele şi cornul", pentru peste 80.000 de copii de grădiniţă şi şcoală primară.



Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close