Antena 3 CNN Actualitate Laszlo Borbely a primit aviz pentru urmărirea penală

Laszlo Borbely a primit aviz pentru urmărirea penală

Laszlo Borbely a primit aviz pentru urmărirea penală
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    10 Apr 2012   •   17:45

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, marţi, cererea de urmărire penală în cazul fostului ministru UDMR al Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat preşedintele comisiei, Daniel Buda, potrivit Agerpres.

"În cadrul şedinţei Comisiei juridice de disciplină şi imunităţi a fost luată în discuţie scrisoarea procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, privind pe deputatul Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, Pădurilor şi Apelor, prin care se solicită începerea urmăririi penale. Din analiza materialului prezentat la Comisia juridică, s-au pronunţat zece voturi, din care şapte pentru şi trei împotrivă. Cu acest raport se va merge la plenul Camerei Deputaţilor", a precizat deputatul PDL.

Decizia a fost luată cu şapte voturi "pentru" şi trei "împotrivă".

Hotărârea finală va fi luată de plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, a reafirmat marţi că se consideră nevinovat şi că în dosarul său nu există nicio probă materială care să demonstreze faptele de care este acuzat.

Laszlo Borbely a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Mediului. El a declarat că atunci când a auzit de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a decis să îşi dea demisia joi, deşi nu are motiv să demisioneze.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely ar fi beneficiat de serviciile unei firme care s-a ocupat de amenajarea unei locuinţe, în valoare de 20.000 de euro. Ministrul şi-ar fi folosit în schimb influenţa pentru atribuirea unor contracte de lucrări firmei respective.

×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely aviz urmarire penala UDMR
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close