Antena 3 CNN Actualitate Lazăr Comănescu: Preşedintele a fost clar în privinţa politicii externe

Lazăr Comănescu: Preşedintele a fost clar în privinţa politicii externe

Lazăr Comănescu: Preşedintele a fost clar în privinţa politicii externe
15 Apr 2008   •   15:07

Lazăr Comănescu a depus jurământul de învestitură pentru şefia Ministerului de Externe. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, iar la finalul ei Traian Băsescu l-a felicitat pe Comănescu pentru preluarea şefiei diplomaţiei române, declarând că numirea sa a fost rezultatul unui consens rapid. "Politica externă este acum pe mâinile unui om cu experienţă, chiar dacă nu este politic", a încheiat preşedintele.

În prima sa declaraţie ca ministru, Comănescu a declarat că preşedintele a fost foarte clar în privinţa politicii externe. ?Este nevoie de un efort pentru consolidarea calităţii şi ţinutei pe care diplomaţia române le merită?. La finalul ceremoniei, Comănescu a declarat că preşedintele a fost foarte clar în privinţa politicii externe. ?Este nevoie de un efort pentru consolidarea calităţii şi ţinutei pe care diplomaţia române le merită?. ?Cred că în materie de politică externă există un consens naţional?, a replicat ministrul la întrebarea cum va reuşi să se împace cu preşedintele şi cu premierul.

Lazăr Comănescu a fost învestit în funcţie la doar patru zile după demisia lui Adrian Cioroianu. În vârstă de 59 de ani, Comănescu are o carieră de peste trei decenii în diplomaţie. A fost secretar de stat în Ministerul de Externe, în primul guvern al fostului premier Victor Ciorbea.

A fost numit şef al misiunilor României la NATO şi Uniunea Europeană. Iar apoi a devenit, pentru o scurtă perioadă, ambasador al României la sediul Uniunii. Comănescu are studii economice şi are titlul de doctor în relaţii economice internaţionale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close