Antena 3 CNN Actualitate Legea ANI a fost declarată neconstituţională

Legea ANI a fost declarată neconstituţională

Legea ANI a fost declarată neconstituţională
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Iul 2010   •   17:42

Curtea Constituţională a declarat, luni, neconstituţională Legea cu privire la integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), anunţă Mediafax.

Cei nouă judecători, care formează plenul Curţii Constituţionale, s-au întrunit în şedinţa de marţi, pentru a soluţiona sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii ANI formulată de Preşedintele României, potrivit dispoziţiilor articolului 77 din Constituţia României.

Plenul Curţii Constituţionale a declarat, în urma deliberărilor, ca fiind neconstituţională Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Pe 13 iulie, Curtea Constituţională a fost sesizată de Traian Băsescu în legătură cu Legea ANI reexaminată. Şeful statului a precizat atunci că dispoziţiile cu privire la comisiile de cercetare a averilor intră în competenţa Senatului în calitate de prima Cameră sesizată şi a Camerei Deputaţilor, în calitatea de Cameră decizională.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close