Antena 3 CNN Actualitate Legea din România nu are probleme cu asistenţii medicali fără diplomă de bacalaureat

Legea din România nu are probleme cu asistenţii medicali fără diplomă de bacalaureat

Legea din România nu are probleme cu asistenţii medicali fără diplomă de bacalaureat
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Feb 2013   •   19:55

Asistent medical, fără diplomă de bacalaureat caut loc de muncă! Aşa ar putea suna anunţul absolvenţilor şcolilor post-liceale sanitare. Admiterea se face şi fără diploma de bacalaureat. Legea permite. Chiar si asa,cu sau fără diplomă, la sfârşitul celor trei ani, studentul primeşte o hârtie care îi conferă competenţe necesare ca să aibă grijă de bolnavii din spitale ţării. Urmăriţi un material realizat cu o cameră ascunsă.

În România, legea le permite postlicealelor sanitare să admită şi tineri care nu au luat Bacalaureatul. Iar unde e lege, nu e tocmeală.

Şcoala se angajează să-i dea elevului o diplomă care să ateste că e capabil să îngrijească bolnavii din spitale. Diploma însă nu garantează angajarea, şi de multe ori, nici pregătirea.

Deşi normele europene prevăd ca un absolvent de şcoală sanitară să aibă  4.600 de ore de pregătire, din care jumătate în spitale, directoarea ne spune că la instituţia pe care o reprezintă, programul e flexibil şi dascălii înţelegători.

Peste 15.000 de asstenţi medicali ies, în fiecare an, de pe băncile şcolii. Doar puţin peste o mie reuşesc să se angajeze, restul îngroaşă rândurile şomerilor.



×
Subiecte în articol: lege România medical diploma
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close