Antena 3 CNN Actualitate LEGEA PENSIILOR. Vești importante despre legea pensiilor pentru milioane de români

LEGEA PENSIILOR. Vești importante despre legea pensiilor pentru milioane de români

LEGEA PENSIILOR. Vești importante despre legea pensiilor pentru milioane de români
12 Dec 2018   •   12:48

LEGEA PENSIILOR. Proiectul legii pensiilor nu va intra, miercuri, în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, aşa cum a anunţat cu o zi înainte preşedintele Comisiei de muncă a Camerei Adrian Solomon, informează surse parlamentare.

LEGEA PENSIILOR.  Proiectul de lege nu se află pe ordinea de zi a plenului, iar motivul este, potrivit surselor citate, faptul că nu toţi liderii de grup au fost de acord cu dezbaterea şi votarea lui miercuri.

LEGEA PENSIILOR.  Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, proiectul legii sistemului unitar de pensii, preşedintele comisiei, Adrian Solomon, anunţând că proiectul urmează să intre în şedinţa de miercuri a plenului Camerei Deputaţilor.

LEGEA PENSIILOR.  S-au înregistrat 14 voturi pentru, 5 împotrivă şi o abţinere.

LEGEA PENSIILOR.  Comisia a acceptat în majoritate amendamente ale PSD, fiind respinse, în cea mai mare parte, propunerile Opoziţiei.

LEGEA PENSIILOR.  Conform unui amendament adoptat, pensionarii cu stagiu de cotizare de până în 10 ani pot opta între pensia calculată potrivit prevederilor legii şi indemnizaţia socială, cei care au un stagiu de cotizare între 10 şi 15 ani - pensia minimă se stabileşte în procent de 40% din din salariul minim brut pe ţară, la care se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare an de stagiu de cotizare realizat între 11 ani şi 14 ani inclusiv.

LEGEA PENSIILOR.  Deputatul liberal Dan Vîlceanu spune că forma proiectului legii pensiilor, adoptată în Comisia pentru muncă, este "proastă şi neconstituţională", subliniind că va propune conducerii PNL atacarea la Curtea Constituţională a acestei legi.

LEGEA PENSIILOR.  "Noi am votat împotriva acestui proiect de lege pentru că este o lege proastă şi neconstituţională. Sunt mai multe articole neconstituţionale. Vă aduc doar câteva chestiuni: discriminare între persoane cu dizabilităţi (...) - să legi pensia de invaliditate de stagiul minim de cotizare, de parcă poţi rămâne invalid atunci când tu îţi programezi. Nu îţi programezi să rămâi invalid după 15 ani de cotizare. Este o mare tâmpenie, o mare aberaţie. Am solicitat să se aplice legea în vigoare, punctul de pensie să crească, cum prevede legea, de la 1 ianuarie, dacă Guvernul vrea să îl majoreze - foarte bine, este un plus pentru pensionari. Au respins acest amendament, au respins practic sau au tăiat drepturile pensionarilor de a li se majora de la 1 ianuarie. Sunt atâtea şi atâtea situaţii", a afirmat marţi Vîlceanu, la Parlament.

LEGEA PENSIILOR.  El a adăugat că nimeni nu îşi doreşte să aibă în vigoare legi neconstituţionale.

LEGEA PENSIILOR.  "Mâine să vedem ce se va întâmpla la plen, nu mă aştept să se întâmple foarte multe lucruri în plus, să fie modificat ceva. Eu voi propune colegilor din Biroul Executiv să atacăm această lege la CCR, pentru că nimeni nu îşi doreşte să avem în vigoare legi care nu sunt constituţionale", a mai spus Vîlceanu.

LEGEA PENSIILOR.  Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a aprobat marţi proiectul legii sistemului unitar de pensii, preşedintele comisiei, Adrian Solomon, anunţând că proiectul urmează să intre în şedinţa de miercuri a plenului.

LEGEA PENSIILOR.  Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marţi, după adoptarea în Comisia pentru muncă a raportului la proiectul legii pensiilor, că există cel puţin trei motive de neconstituţionalitate a actului normativ, care reprezintă "o promisiune deşartă a actualei majorităţi guvernamentale pentru categoria pensionarilor".

LEGEA PENSIILOR.  "Pe lângă diverse aspecte tehnice, majoritatea guvernamentală s-a gândit şi s-a răzgândit cu privire la discriminarea dintre diverse categorii de persoane cu handicap, dar, dincolo de asta, cele trei probleme majore ale acestei legi a pensiilor rămân. În continuare rămân în vigoare pensiile speciale, ceea ce nu poate fi numită o echitate socială aşa cum se doreşte, nu este o reformă reală a sistemului de pensii, se tărăgănează acelaşi sistem de pensii. Legea va intra în vigoare abia în septembrie 2021 şi este doar o promisiune deşartă a actualei majorităţi guvernamentale pentru categoria pensionarilor. Li se promite o creştere iluzorie cu 40% a punctului de pensie, fără să se spună de unde vor veni aceşti bani, în contextul în care Guvernul României, pe actualul buget, a trebuit să suplimenteze din Fondul de rezervă fondul de pensii. Aşadar, este o creştere cu 133% a cheltuielilor pe pensii pentru anul 2021 - 2022, este iluzorie, promisiuni deşarte, cuprinse în programul de guvernare - o carte de colorat plină cu poveşti", a afirmat Seidler.

LEGEA PENSIILOR.  El a adăugat că există motive de neconstituţionalitate a legii.

LEGEA PENSIILOR.  "Există, din punctul nostru de vedere, cel puţin trei motive de neconstituţionalitate a acestei legi. Vom discuta cu juriştii, cu ceilalţi colegi şi cu colegii din Opoziţie să înaintăm către CCR o verificare de constituţionalitate care nu va împieta asupra intrării în vigoare a acestei legi, pentru că legea intră în vigoare în septembrie 2021", a spus Seidler.

LEGEA PENSIILOR.  Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a aprobat marţi proiectul legii sistemului unitar de pensii, preşedintele comisiei, Adrian Solomon, anunţând că proiectul urmează să intre în şedinţa de miercuri a plenului. S-au înregistrat 14 voturi "pentru", 5 - "împotrivă" şi o abţinere

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close