Leonard Orban: Sunt state care privesc extrem de critic situaţia din România

26 Mai 2008   •   11:53
Leonard Orban: Sunt state care privesc extrem de critic situaţia din România
Reformele din justiţie şi lupta împotriva corupţiei din România fac subiectul unui nou raport al Comisiei Europene. Mai mulţi experţi ai Comisiei s-au aflat săptămâna aceasta la Bucureşti, pentru a evalua stadiul progreselor făcute de ţara noastră în domeniul justiţiei. ?Nu există niciun motiv de îngrijorare?, a declarat comisarul european pentru multilingvism Leonard Orban, după o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Cu toate astea, Orban a atras atenţia că sunt state cu o poziţie extrem de dură faţă de situaţia din România.

?Sunt poziţii ale unor parlamente naţionale care sunt extrem de severe şi care privesc nu foarte pozitiv evoluţia reformelor din domeniu?. Întrebat care sunt aceste state, comisarul european pentru multilingvism a evitat să se pronunţe. A adăugat doar că presa străină reflectă cu fidelitate curentele împotriva României. ?Chiar dacă au existat şi vor exista presiuni, sunt doar baloane de încercare. Raportul Comisiei Europene va fi unul strict bazat pe progresele înregistrate de România?, a încheiat Leonard Orban.

De cealaltă parte, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat că se aşteaptă la un raport echilibrat şi obiectiv, care să reflecte în mod corect progresele făcute de ţara noastră. El a recunoscut că există şi zone în care mai sunt multe de făcut. Experţii europeni au apreciat însă modul în care instituţiile statului au colaborat în realizarea acestui raport, a adăugat ministrul.

Antena3.ro

x close