Antena 3 CNN Actualitate Let's Do It, Romania! - Ne pregătim pentru ziua de curăţenie naţională, programată pentru 12 mai

Let's Do It, Romania! - Ne pregătim pentru ziua de curăţenie naţională, programată pentru 12 mai

Let's Do It, Romania! - Ne pregătim pentru ziua de curăţenie naţională, programată pentru 12 mai
Sursa foto: Foto: letsdoitromania.ro
12 Mar 2012   •   18:32

   
Pentru cel de-al treilea an consecutiv, românii vor fi invitaţi să participe la ziua de curăţenie naţională. Sub îndrumarea echipei "Let's Do It, Romania!", pe data de 12 mai, va avea loc acţiunea de curăţenie generală, informează Mediafax. Evenimentul este programat pentru aceeaşi zi şi în Bulgaria, Moldova şi Turcia, în contextul în care peste 85 de ţări din întreaga lume vor avea parte de o astfel de zi de curăţenie generală, în perioada 24 martie - 25 septembrie.

Acţiunea globală de curăţenie este organizată sub numele de "Let's Do It, World!", fiind iniţiată de comunitatea cu acelaşi nume, care cuprinde toate ţările în care a fost deja realizat proiectul. Cele 85 de ţări participante din întreaga lume îşi propun să aducă o schimbare reală şi să demonstreze că oamenilor le pasă de natură şi de ţara în care locuiesc şi că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă.

După succesul primelor două ediţii, din 2010 şi 2011, la care au participat peste 500.000 de voluntari care au colectat peste 1.300.000 de saci de deşeuri, este momentul unei noi provocări pentru România. Ţara noastră este un model de succes pentru alte ţări din proiect, mai multe iniţiative locale fiind preluate şi la nivel internaţional: aplicaţiile create de echipa de IT, unele dintre strategiile de project management, logistică şi comunicare sunt acum folosite şi în alte ţări "Let's Do It!".

Obiectivul strategic al acţiunii din acest an este creşterea procentului de reciclare a deşeurilor la 30% din numărul de saci colectaţi, de la 26% în 2011 şi 17% în 2010.

Mai multe detalii pot fi obţinute accesând site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro.

×
Subiecte în articol: curatenie deseuri
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close