Antena 3 CNN Actualitate Liderul Iranului, ultimatum pentru SUA: Atacurile nu sunt suficiente!

Liderul Iranului, ultimatum pentru SUA: Atacurile nu sunt suficiente!

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri că SUA ar trebui să plece din regiune şi a spus că atacurile cu rachete ale Teheranului asupra ţintelor americane în Irak reprezintă "o palmă peste faţa" SUA, informează Reuters

Liderul Iranului, ultimatum pentru SUA: Atacurile nu sunt suficiente!
Sursa foto: Foto: Wikipedia
08 Ian 2020   •   12:00

"O acţiune militară ca aceasta (atacurile asupra a două baze din Irak unde staţionează militari americani) nu este suficientă. Important este să se pună capăt prezenţei corupte a Americii în regiune", a spus Khamenei într-un discurs televizat, respingând orice reluare a discuţiilor cu Washingtonul asupra acordului din 2015 privind programul nuclear iranian.

Khamenei a mai declarat că SUA au încercat să submineze mişcarea libaneză Hezbollah aliniată Iranului pentru a ajuta Israelul.

La rândul său, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat miercuri că, după ce Washingtonul "a tăiat braţul" pe care-l reprezenta generalul Qassem Soleimani în regiune, "piciorul" SUA în regiune va fi tăiat ca răspuns, potrivit agenţiei iraniene Fars.

Preşedintele Rouhani a făcut aceste comentarii după ce Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra unor ţinte americane în Irak, într-o acţiune pe care Teheranul a declarat-o o răzbunare pentru atacul cu dronă american în care a fost ucis Soleimani.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close