Antena 3 CNN Actualitate Liderul ocultismului mondial, Gino Sandri, la Bucureşti. Interviu şi fotografii, în exclusivitate

Liderul ocultismului mondial, Gino Sandri, la Bucureşti. Interviu şi fotografii, în exclusivitate

Liderul ocultismului mondial, Gino Sandri, la Bucureşti. Interviu şi fotografii, în exclusivitate
11 Oct 2008   •   13:49

EXCLUSIV ANTENA3.RO. Gino Sandri, secretarul organizaţiei Prioratul de Sion a acordat un interviu în exclusivitate pentru Antena3.ro despre vizita lui în România şi despre povestea controversatului Priorat de Sion, care a stat la baza romanului "Codul lui Da Vinci" al lui Dan Brown. Un roman în a cărui teorie nu crede şi, mai mult, despre care spune că nu a fost scris de Dan Brown, ci de o întreagă echipă. Sandri a ajuns în România vineri după-amiază, însoţit de Ines de la Torre, pictoriţă franceză cunoscută pentru operele sale ezoterice, care crede la rândul ei despre cartea lui Dan Brown că poate fi doar "o reglare de conturi".
Paula Safta (PS) : Care este motivul vizitei în România?
Gino Sandri (GS): Am venit în România la invitaţia lui Vlad (nr. - Vlad Sauciuc, preşedintele Centrului Independent de Studii şi Cercetări Ezoterice (CISCE), care a organizat vizita secretarului) şi pentru a prezenta cartea pe care o am în lucru, "Misterul din Gisors", care va fi publicată luna viitoare în Franţa
PS : Care este subiectul cărţii?
GS : Este vorba despre secretul pe care îl ascunde localitatea Gisors din regiunea Normandia, mai exact despre comoara Templierilor care se găseşte în cripta castelului din Gisors.
PS : Sunteţi secretarul Prioratului de Sion din 1988. De când sunteţi membrul organizaţiei? Cum aţi fost recrutat?
GS : Aveam o vârstă fragedă când am intrat în Priorat, se întâmpla în 1976 şi am fost recomandat de Pierre Plantard, Marele Maestru al Prioratului de Sion. La vremea respectivă frecventam mai multe cercuri şi astfel l-am cunoscut pe Pierre.
PS : În anul 2000, Pierre Plantard a murit. Cum s-a schimbat activitatea Prioratului după decesul lui.
GS: Aşa se spune, că Plantard ar fi murit în 2000. A avut un caracter mai delicat şi a fost supus la multe presiuni ale epocii respective. Activitatea Prioratului nu s-a schimbat cu nimic, oricum nu s-a vorbit niciodată public despre organizaţie şi despre existenţa Prioratului şi numai în anumite cercuri era cunoscută activitatea sa.

PS : Ce legătură are Prioratul de Sion cu masoneria ?
GS : Pot spune că îşi găseşte tangenţele în masonerie şi chiar dincolo de graniţele ei şi că Ordinul Martinist a fost legat direct de Priorat. De asemenea, Prioratul are contacte cu societăţile secrete, ale căror nume sunt importante în anumite operaţiuni şi care sunt cunoscute numai de oameni din interior.
PS : Cum sunt recrutaţi membri Prioratului ?
GS : Nu este vorba de candidaturi, ci este o tradiţie să recrutăm membri prin observaţie. Cooptarea lor se face prin alegere, prin observarea comportamentului lor în cercul exterior şi trebuie să aibă un anumit cod etic şi moral. De exemplu, există un salon expoziţional secret, unde dacă cineva este interesat de o anumită opreă de artă sau de un tablou, este cooptat fără să-şi dea seama.
PS : Aveţi de gând să recrutaţi membri pentru Prioratul de Sion de pe teritoriul României ?
GS : Nu cunosc români din România, am cunoscut români din Paris.
PS : Ce cunoşteaţi despre România înainte să veniţi ?
GS : Cunosc date despre istoria României.
PS : Care este structura organizatorică a Prioratului de Sion ?
GS : Din anii 1950, Prioratul de Sion are un cerc administrativ exterior, adică independent de Priorat. Am creat în Franţa o organizaţie declarată juridic, numită "Priorection" şi care serveşte exclusiv să reprezinte relaţia cu exteriorul.
PS : Cine conduce Prioratul ?
GS : Există un Mare Maestru, dar de fapt este vorba despre un colegiu director care cuprinde 13 membri.
PS : Ideea despre ce înseamnă Prioratul de Sion a stat la baza romanului "Codul lui Da Vinci", al lui Dan Brown. Credeţi în teoria pe care o susţine Brown în carte, cum că Iisus Hristos şi Maria Magdalena ar fi avut urmaşi?
GS : Deloc, iar cartea este o derivare din cartea lui Lincoln. Nu cred în teoria din "Codul lui Da Vinci" şi sunt aproape sigur că nu Dan Brown a scris romanul, ci o întreagă echipă.
Ines de la Torre, soţia lui Gino Sandri a intervenit şi a declarat pentru Antena3.ro că "oricum cartea este adresată unui grup restrâns de persoane şi poate fi vorba de o reglare de conturi".

PS : Care este meseria dvs. de bază ?
GS : Sunt muzician şi tehnician în acelaşi timp. Compun piese muzicale pentru teatru, film, scriu şi texte literare, dar sub pseudonim, nu le semnez cu numele meu.
PS : Sub ce nume va apărea "Misterul din Gisors" ?
GS : Cartea va apărea cu numele meu adevărat, Gino Sandri.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close