Antena 3 CNN Actualitate Lidia Bărbulescu: Avizul pentru începerea urmăririi penale a miniştrilor trebuia să se dea mai repede

Lidia Bărbulescu: Avizul pentru începerea urmăririi penale a miniştrilor trebuia să se dea mai repede

Lidia Bărbulescu: Avizul pentru începerea urmăririi penale a miniştrilor trebuia să se dea mai repede
18 Iul 2008   •   10:04

Parlamentul trebuia să dea aviz într-un timp mult mai scurt în cazul începerii urmăririi penale a miniştrilor-parlamentari. Într-un interviu acordat postului Radio France International, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Bărbulescu, a lansat mai multe critici la adresa Legislativului. Bărbulescu este de părere că Parlamentul ar fi trebuit să se pronunţe mult mai rapid în ceea ce priveşte avizul necesar pentru începerea urmăririi penale în cazul miniştrilor acuzaţi în dosarele de mare corupţie.

Într-un interviu acordat postului de radio RFI, Lidia Bărbulescu a respins necesitatea unui aviz al plenului în dosarele care privesc foşti sau actuali miniştri parlamentari.

Justiţia trebuie să funcţioneze. Şi aşa avem nişte proceduri destul de greoaie. Dacă mai intervin şi terţi, cum este în speţă Parlamentul, lucrurile nu sunt bine. Nu sunt bine nici din perspectiva internă nici din cea externă', a afirmat preşedintele CSM.

Lidia Bărbulescu a criticat şi modificările pe care Parlamentul le-a adus legii răspunderii ministeriale. Preşedintele CSM consideră că, astfel, s-au complicat şi mai mult procedurile judiciare.

?Nici din punct de vedere legislativ justiţia nu a fost ajutată şi nu mă mai refer la modificările succesive ale legii răspunderii ministeriale, care ne-au adus în situaţia în care s-a mers pe o procedură modificată, deşi ancheta fusese pornită, (..), pentru că nu poţi să schimbi regulile jocului în timpul jocului. Dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat în 2005, acum aveam soluţii pronunţate în aceste dosare de mare corupţie?, a precizat Bărbulescu.

Preşedintele CSM a subliniat că lipsa de rezultate în lupta cu marea corupţie, semnalată în repetate rânduri de oficialii de la Bruxelles, ar trebui să dea de gândit autorităţilor române.

Antena3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close