Antena 3 CNN Actualitate Limuzinele Mercedes folosite la summit vor fi vândute după eveniment

Limuzinele Mercedes folosite la summit vor fi vândute după eveniment

Limuzinele Mercedes folosite la summit vor fi vândute după eveniment
02 Apr 2008   •   11:35

Limuzinele de lux, marca Mercedes-Benz folosite la summitul NATO vor putea fi achiziţionate după încheierea evenimentului, la un preţ redus, in funcţie de numărul de kilometri pe care i-au parcurs, estimat de Mercedes-Benz România la 500-1.000 km. Cele 69 de automobile pe care le-a pus la dispoziţie Mercedes-Benz România sunt formate din 37 de vehicule blindate S-Guard şi 30 de maşini S 500 4M L neblindate.

Unităţile blindate nu vor fi vândute, ci vor fi returnate în Germania, ele fiind închiriate, anunţă Mediafax. Preţul pentru un Mercedes-Benz S 500 4M L este de peste 104.000 de euro, cu tot cu TVA, din dotările modelului făcând parte sistemul de navigaţie, cutie automată de viteză cu 7 trepte, senzori de măsurare a presiunii din pneuri, televizor şi multe altele.

Modelul S600 Guard este propulsat de un motor pe benzină de 5,5 litri, care dezvoltă 517 Cai Putere (CP) şi un cuplu motor de 830 Newton metru (Nm).

În afară de rezistenţa împotriva gloanţelor şi a grenadelor, automobilele blindate dispun, de numeroase alte elemente de protecţie, printre care cauciucurile care pot rula chiar dacă au pană (siestemul "run-flat").

Discurile de frână sunt mai mari, sistem de ventilaţie este unul special, acesta blocând automat fluxul de aer din exterior în cazul unei ameninţări chimice, sistem anti-incendiu, cameră video care supraveghează partea din spate a maşinii.

Şi compania Ford România a furnizat 400 de maşini special pentru summit.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close