Antena 3 CNN Actualitate Linia de tramvai STB modernizată în urmă cu cinci luni intră, din nou, în reabilitare

Linia de tramvai STB modernizată în urmă cu cinci luni intră, din nou, în reabilitare

O linie de tramvai STB folosită de mulţi români, şi modernizată în urmă cu numai cinci luni, urmează să intre, din nou, în reabilitare.

de Radu Tiliță    |    18 Ian 2024   •   11:35

La nici jumătate de an de când a fost modernizată această linie de tramvai din Capitală, ea se închide din nou. 

Motivul sunt stâlpii de electricitate care stau să cadă şi reprezintă un pericol pentru călători.  

Asta deşi municipalitatea a investit 36 de milioane de lei pentru modernizarea liniei. 

Linia tramvaiului 5 din Capitală, linia STB care leagă nordul Capitalei de centrul orașului, a fost închisă timp de mai bine de 10 ani, pentru că municipalitatea nu era în stare să facă o linie de buclă astfel încât să întoarcă tramvaiul. 

S-a făcut acea linie de buclă după un deceniu, s-a dat în folosință anul trecut, cu mare fast şi tramvaiul 5 a reintrat în circulație, pe niște șine mâncate de timp, de rugină și sudate din loc în loc, astfel încât tramvaiele să nu deraieze. 

Însă, în tot acest timp, muncitorii nu au reușit să vadă că un stâlp de tensiune a ajuns mult prea departe de termenul de expirare, se vede armătura şi mari crăpături pe toată lungimea lui. 

Automat, este nevoie ca aceste lucrări să fie reluate. Primarul Capitalei spunea zilele trecute de faptul că această linie STA, tramvaiul 5, este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură pe care le va demara în acest an. 

În luna aprilie ar trebui să înceapă lucrările, ceea ce înseamnă că din nou, după cinci luni de folosință a acestei linii STB, care leagă nordul Capitalei de centrul Bucureștiului, ea va trebuie închisă.

Este foarte posibil ca cei de la STB să introducă alte autobuze care să suplinească tramvaiul 5 în acea perioadă, când vor începe lucrările.

×
Subiecte în articol: tramvaiul 5 linie STB tramvai
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close