Antena 3 CNN Actualitate Litoralul bulgăresc va fi supravegheat de patrule mixte româno-bulgare (VIDEO)

Litoralul bulgăresc va fi supravegheat de patrule mixte româno-bulgare (VIDEO)

Litoralul bulgăresc va fi supravegheat de patrule mixte româno-bulgare <font color=red>(VIDEO)</font>
16 Mar 2008   •   12:38

Litoralul bulgăresc va fi supravegheat de patrule mixte, compuse din poliţişti bulgari şi români. Măsura a fost anunţată duminică dimineaţă de miniştrii afacerilor interne din cele două ţări. Cei doi au discutat despre o serie de proiecte privind securitatea in zonă dar şi despre documentele premergătoare aderării comune în 2011 la Spaţiul Schengen.

Autorităţile bulgare au investit 2 milioane de euro în montarea unui sistem de supraveghere video pe litoral. Mai mult, pentru a preveni agresiunile asupra turiştilor români, ministrul bulgar de interne, Rumen Petkov, a lansat ideea creării unor patrule formate din poliţişti români şi bulgari, la întânirea pe care a avut-o cu ministrul Cristian David.

Cei doi miniştri au semnat şi un document pentru dezvoltarea cooperării celor două poliţii de frontieră în vederea admiterii în spaţiul Schengen în 2011. Asigurarea securităţii zonei Mării Negre, devenită o graniţă externă a Uniunii Europene, este una dintre temele pentru care cele două state vor fi monitorizate înainte de a fi admise în spaţiul Schengen.

PATRULE ROMÂNO-BULGARE VOR ASIGURA PAZA LITORALULUI BULGĂRESC 

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close