Antena 3 CNN Actualitate Litoralul românesc ar putea rămâne fără salvamari

Litoralul românesc ar putea rămâne fără salvamari

Litoralul românesc ar putea rămâne fără salvamari
10 Iul 2008   •   19:25

Plajele de pe litoral ar putea rămâne fără salvamari. Aceştia vor să intre în grevă japoneză pe 15 iulie, pentru că guvernul nu ar fi alocat banii pentru funcţionarea serviciilor de salvamar şi de prim-ajutor. Reprezentanţii firmelor care asigură prezenţa acestora pe litoralul românesc au anunţat că de pe 22 iulie sunt gata să intre în grevă şi să lase plajele fără supraveghere.

Dacă se va întâmpla acest lucru, autorităţile pot declara plajele închise. Deci de turiştii care păţesc ceva nu mai răspunde nimeni. Singura staţiune care nu se află în această situaţie este Mamaia, unde autorităţile au finanţat serviciile de salvamari, iar banii îi vor recupera la recitifcarea bugetară.

În ceea ce priveşte banii pe care firmele îi aşteaptă de la Guvern, se vorbeşte de sume de 400.000 de lei.

Pe de altă parte, Executivul, prin Apele Române, a montat pe plaje panouri care afişează calitatea şi temperatura apei, precum şi informaţii meteorologice. Acestea au fost montate la sugestia secretarului de stat Lucia Varga, pentru a oferi turiştilor informaţii utile. Cei care-şi petrec concediul pe litoral sunt atenţionaţi şi asupra regulilor elementare pe care trebuie să le respecte pe plajă.

Costurile acţiunii nu au fost mari. Aproximativ 4.000 de euro au scos din buzunar cei de la Apele Române pentru ca turiştii să fie mai bine informaţi. Dacă efectele vor fi semnificative, autorităţile intenţionează ca în vara anului viitor să monteze panouri electronice, care să transmită informaţiile on-line.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close