Antena 3 CNN Actualitate Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre masacrul din Argeş: "Atenţie la aceste persoane! Devin foarte puternice şi violente în momentele de criză"

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre masacrul din Argeş: "Atenţie la aceste persoane! Devin foarte puternice şi violente în momentele de criză"

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a comentat masacrul din comuna Bascov, judeţul Argeș, acolo unde un bărbat, cunocut cu afecțiuni psihice, şi-a ucis părinţii, sora, cumnatul şi nepoata în vârstă de numai 5 ani. Iată concluziile.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre masacrul din Argeş: "Atenţie la aceste persoane! Devin foarte puternice şi violente în momentele de criză"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    09 Aug 2022   •   17:50

Este alertă în comuna Bascov, judeţul Argeş, acolo unde 5 persoane, printre care şi un copil de 5 ani, au fost ucise de un membru al familiei, cunoscut cu afecțiuni psihice.

Întrebat despre acest caz, Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, trage un semnal de alarmă şi face apel la cei care au în familie persoane cu asemenea afecțiuni să nu întrerupă tratamentul sau să fie lăsaţi liberi. Iată de ce. 

"Din cariera mea vă pot spune că în foarte multe familii există astfel de membri cu probleme psihice grave.

Ei poate sunt diagnosticați, poate că primesc așa un tratament medicamentos pe o perioadă scurtă de timp, dar dacă nu iau medicamentele acestea, dacă nu se respectă pe undeva tratamentul acesta, ei trebuie să fie periodic văzuți de medicul de familie, periodic văzuți de psihiatrii care se ocupă de ei.

Pentru că n-ai cum să lași un om, care e o bombă cu ceas, să umble singur.

Orice chestie care-l deranjează pe el reacționează violent, are o altă logică, are un alt înțeles pentru el un cuvânt sau un gest.

Sunt foarte irascibili, sunt foarte nervoși și dacă ei nu sunt undeva ascultați, dacă nu li se face pe plac, ei reacționează violent.

Vă spun din cariera mea, au atâta putere acești oameni în momentele de criză, puseul acela de criză, încât vă dați seama câtă adrenalină au în corpul lor, deci nu poți să îi faci față.

Este foarte, foarte violent, a pus mâna pe cuţit a țipat, a zbierat.

Victimele acela au paralizat, pentru că ele nu se pot apăra așa în fața acestor oameni care în momentul de criză sunt foarte puternici", a explicat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist la Antena 3. 

Citiți şi: Gabriel Diaconu, despre profilul unui criminal în serie. Masacrul de la Bascov: "Mintea făptașului era organizată"

×
Subiecte în articol: Liviu Chesnoiu
Parteneri
Taxele și majorările care intră în vigoare la 1 octombrie 2023
x close