Liviu Dragnea, atacat de un fost ministru PSD: „Unii colegi încep să se creadă zei când ajung la putere”

10 Ian 2017   •   21:33
Liviu Dragnea, atacat de un fost ministru PSD: „Unii colegi încep să se creadă zei când ajung la putere” Foto: Agerpres

Fostul ministru al Energiei şi vicepreşedinte PSD, Constantin Niţă, cel care a demisionat anul trecut din toate funcţiile de conducere din PSD, inclusiv din cea de preşedinte al PSD Braşov, a scris pe blog despre predilecţia politicienilor care, atunci când ajung la putere, tind să se creadă de neatins. Niță îl atacă voalat pe Liviu Dragnea, împotriva voinţei căruia a candidat în octombrie 2015 pentru postul de preşedinte executiv al partidului.

„În 2015, când am candidat ca preşedinte executiv al PSD, am atras atenţia în discursul meu asupra predispoziţiei unor colegi de a începe să se creadă zei când ajung la putere. Îl citam atunci pe unul dintre împăraţii romani care spunea „Dragă eu, sunt pe cale să devin un zeu”.”, a scris fostul deputat PSD.

„Am fost convinşi cu toţii că nu vom mai vedea astfel de manifestări în România după perioada Ceauşescu. Din păcate, în ultimii ani, cultul personalităţii a revenit „la modă” în politica românească şi nu numai, fenomen extrem de îngrijorător dacă ne gândim la efectele pe termen lung asupra societăţilor”, adaugă fostul ministru.

„Mulţi tirani poartă cu sine complexe şi tulburări ale personalităţii grave de-a lungul multor ani, care ies la iveală atunci când intră în posesia puterii absolute şi se văd înconjuraţi de calomniatori care-i linguşesc constant. Apare la satrap o întunecare a minţii de natură megalomană care-l face să se încreadă în faptul că este infailibil şi de neînlocuit. Se croieşte drum spre cultul personalităţii, spre construcţiile faraonice, pentru ca dictatorii să se creadă genii universale, şi spre o dezvoltare paranoidă care-i determină să-i considere duşmani de moarte pe toţi cei care critică sau au păreri diferite. Eu sper însă ca valori democratice precum puterea majorităţii, libertatea cuvântului sau profesionalismul în faţa inculturii să înăbuşe evoluţia acestui fenomen pe care îl îmbrăţişează mulţi politicieni când intră în posesia puterii", a conchis Niţă.

 

Parteneri
x close