Antena 3 CNN Actualitate Locale Patru gări au fost închise de Protecţia Consumatorilor. Neregulile găsite de inspectori

Patru gări au fost închise de Protecţia Consumatorilor. Neregulile găsite de inspectori

Gările din localităţile Sândominic, Sânsimion, Izvorul Mureşului şi Băile Tuşnad au fost închise temporar, în urma unui control efectuat, în luna octombrie, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita.

Patru gări au fost închise de Protecţia Consumatorilor. Neregulile găsite de inspectori
Sursa foto: Facebook | CFR Călători
de Silvia Preda    |    01 Noi 2023   •   20:57

Comisarii pentru protecţia consumatorilor din Harghita au constatat abateri la fiecare dintre cele patru staţii CFR controlate.

Principalele nereguli constatate în timpul controalelor au fost lipsa condiţiilor normale de igienă în unele grupuri sanitare, folosirea unor săli de aşteptare neigienizate şi nerenovate, fără corpuri de iluminat, fără surse de încălzire, cu scaune rupte şi pereţi cu infiltraţii de apă şi igrasie.

Totodată, s-a constatat lipsa autorizaţiei valide emise de Autoritatea Feroviară Română.

Comisarii CJPC Harghita au dat amenzi în valoare de 57.000 lei

Pentru neregulile identificate, comisarii CJPC Harghita au oprit temporar prestările de servicii, până la remedierea deficienţelor, în cazul celor patru gări CFR din Sândominic, Sânsimion, Izvorul Mureşului şi Băile Tuşnad.

Citeşte şi: Nereguli majore într-un mare lanț de supermarketuri din România. ANPC: "Ciupitul la cântar a devenit o formă de comerţ"

De asemenea, s-au aplicat zece amenzi contravenţionale în valoare de 57.000 lei şi două avertismente scrise.

CJPC Harghita va repeta controlul la operatorii economici opriţi de la funcţionare, pentru verificarea măsurilor dispuse, aceştia urmând să îşi reia activitatea în locaţiile respective după ce remedierea deficienţelor va fi confirmată de echipele de comisari, mai arată Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close