Antena 3 CNN Actualitate Locale Alimentele de Paște, sfințite în direct, pe Facebook, de preoții romano-catolici. „Le spunem celor care au apă sfințită acasă să stropească cu apă sfințită”

Alimentele de Paște, sfințite în direct, pe Facebook, de preoții romano-catolici. „Le spunem celor care au apă sfințită acasă să stropească cu apă sfințită”

Preoții romano-catolici din Cluj-Napoca au oficiat, duminică, o slujbă religioasă transmisă online pentru sfințirea alimentelor de Paște. Credincioșii au stat cu coșurile pline cu mâncare în fața laptopurilor și le-au stropit cu apă sfințită.

Alimentele de Paște, sfințite în direct, pe Facebook, de preoții romano-catolici. „Le spunem celor care au apă sfințită acasă să stropească cu apă sfințită”
Sursa foto: Hepta
12 Apr 2020   •   10:51

 

Alimentele de Paște pregătite de credincioșii romano-catolici de etnie maghiară din Cluj-Napoca au fost sfințite, duminică, online, de preoți care au oficiat slujba religioasă în Biserica „Sfântul Mihail” și au transmis-o în direct pe Facebook pentru enoriașii aflați acasă.

„Se sfințesc prin internet, deci credincioșii își pregătesc acasă ce doresc să sfințească și noi, prin intermediul internetului facem asta. (...) Le spunem celor care au apă sfințită acasă să stropească cu apă sfințită”, a spus preotul Stelian Veres.

Eva, o credincioasă romano-catolică din Cluj-Napoca, a urmărit acasă slujba, având în fața laptopului un coș cu alimente care au fost sfințite online. Ea a aprins o lumânare și s-a rugat în genunchi în timpul slujbei de sfințire a alimentelor.

În coș au fost puse ouă roșii, ridichi, șuncă, vin, cozonac, pâine, sare, produse care vor fi mâncate în ziua de Paște.

Anii trecuți, credincioșii romano-catolici de etnie maghiară din Cluj-Napoca duceau coșurile cu mâncare în ziua de Paște la biserică, iar acestea erau puse în fața altarului și sfințite de preot, conform tradiției care datează din secolul al XV-lea.

×
Subiecte în articol: Paste alimente
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close