Antena 3 CNN Actualitate Locale Arhiepiscopia Tomisului reacţionează la geamandurile cu cruce: "Sunt rezultatul unei gândiri fistichii. Se rup la primul bobârnac"

Arhiepiscopia Tomisului reacţionează la geamandurile cu cruce: "Sunt rezultatul unei gândiri fistichii. Se rup la primul bobârnac"

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a făcut câteva precizări cu privire la geamandurile cu cruce de pe litoral.

Arhiepiscopia Tomisului reacţionează la geamandurile cu cruce: "Sunt rezultatul unei gândiri fistichii. Se rup la primul bobârnac"
de Alexandra Dima    |    16 Iun 2022   •   14:14

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a subliniat că în stilizarea geamandurilor semnificația crucilor a fost „ratată”, fiindcă acestea împodobesc mormintele creștinilor ca „preașteptări ale Învierii în Hristos” și nu ca „vestitoare ale morții”.

Tănăsescu a criticat şi ideea de a face geamandurişe-cruci din polistiren „care se rupe la primul bobârnac”.

„Geamandurile lui Arafat sunt rezultatul unei gândiri fistichii:

1. Crucile împodobesc mormintele creștinilor. Dar nu ca vestitoare ale morții, ci ca preașteptări ale Învierii în Hristos. Așadar, s-a ratat epic semnificația crucii. Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers: dă nădejde.

2. Inginerii din birourile lui Arafat nu cred c-au văzut vreodată valurile mării, nici măcar în poze. Altfel nu-mi explic brilianta idee de a face crucile din polistiren. Care se rupe la primul bobârnac. Asta e, atât s-a gîndit și d-aia suntem unde suntem. Așteptăm și bărci de salvare din polistiren”, a scris Preotul Eugen Tănăsescu.

11 geamanduri sub formă de cruce au apărut în Vama Veche şi în Eforie Nord, aproape peste noapte. Roşu-portocalii, de înălţimea unui om, sinistrele marcaje au în partea superioară forma unei cruci. Mai jos, stă un logo: "Fără aventură după geamadură", iar dedesubt, scris cu majuscule: "Pericol de înec după acest punct". 

Geamandurile care au stârnit revolta publică au fost donate de Fundaţia pentru SMURD, care îl are ca preşedinte pe Raed Arafat.

”Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are că scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani”, a scris, luni, pe Facebook, Raed Arafat, referindu-se la geamandurile cu cruce de pe litoral.  

 

 

×
Subiecte în articol: geamanduri Eugen Tănăsescu
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close