Antena 3 CNN Actualitate Locale Automatul "Petrică", achiziționat de Primăria Focșani cu 250.000 de lei, zace de șase luni într-un depozit

Automatul "Petrică", achiziționat de Primăria Focșani cu 250.000 de lei, zace de șase luni într-un depozit

Automatul "Petrică", un aparat inteligent de colectare a deșeurilor reciclabile, zace de șase luni în depozitul Primăriei Focșani, deși a costat nu mai puţin de 250.000 de lei.

Automatul "Petrică", achiziționat de Primăria Focșani cu 250.000 de lei, zace de șase luni într-un depozit
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2023   •   10:04

Aparatul inteligent a costat un sfert de milion de lei, însă de jumătate de an este pus la păstrare într-un depozit al Primăriei Focșani.

În tot acest timp, autorităţile nu au reuşit să facă rost de avize pentru a putea amplasa automatul pe domeniul public și, totodată, caută vinovați.

"L-am bugetat, l-am propus anul trecut în aprilie, luna viitoare se face un an de când am propus, l-am achiziţionat și l-am adus în depozit în octombrie.

Eu am elaborat un regulament și trebuia să mai fie încheiat, cu o firmă de salubrizare, doar un contract de prestări servicii", a spus Alexandra Tătaru, viceprimarul municipiului Focșani.

Citește și: "Nu vreau decât să aprindeți o lumânare" | Şofer român de TIR, erou în Italia după ce a salvat o fetiţă

Pe de altă parte, primarul Focșaniului susține că viceprimarul nu cunoaşte legea.

"Referitor la obținerea documentelor de care avem nevoie, în speță, de certificatul de urbanism și de autorizația de construire, este necesar să parcurgem o procedură administrativă.

Suntem în derularea acestor proiecte, iar cei care acuză, probabil nu știu ce înseamnă administraţie și nu cunosc procedurile legale", a declarat Cristi Măsăilă, primarul orașului Focșani.

Potrivit proiectului, cei care reciclează deșeuri cu ajutorul lui "Petrică" pot primi tichete gratuite de parcare sau bilete la teatru și cinema.

Automatul poate recicla 45 de ambalaje pe minut, fiind vorba despre plastic, aluminiu și sticlă.

×
Subiecte în articol: Focșani reciclare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close