Antena 3 CNN Actualitate Locale Biserică veche de 200 de ani salvată de la prăbuşire de cei 48 de localnici ai unui sat din Cluj: "Am învăţat că nu trebuie să aşteptăm ca ceilalţi să ajute"

Biserică veche de 200 de ani salvată de la prăbuşire de cei 48 de localnici ai unui sat din Cluj: "Am învăţat că nu trebuie să aşteptăm ca ceilalţi să ajute"

Siliştea Veche, satul care mai are doar 48 de locuitori, s-a mobilizat pentru ca biserica lor, monument istoric de secolul XVIII, să nu se prăbușească. Operațiunea de salvare a fost coordonată de preotul satului care a luat soarta lăcașului de cult în propriile mâini.

Biserică veche de 200 de ani salvată de la prăbuşire de cei 48 de localnici ai unui sat din Cluj: "Am învăţat că nu trebuie să aşteptăm ca ceilalţi să ajute"
de Claudia Popovici    |    14 Iul 2021   •   18:57

Acolo unde e credință sunt şi soluţii, mai ales când vorbim de un lăcaș de cult cu o vechime de mai bine de 200 de ani care fără niciun suport din partea autorităţilor era sortit pieririi.

Ideea salvării a venit de la un preot care, cu această ocazie, a predat credincioșilor şi o lecție de viaţă importantă.

“Am învăţat că nu trebuie să aştept ca ceilalţi să ajute, ci să fim noi cei care putem să îi ajutăm pe semenii noştri”, a spus  Dan Hognogi, părinte protopop care a luat soarta lăcaşului de cult în propriile mâini.

Astfel coordonată de preot comunitatea s-a implicat şi a strâns fondurile necesare renovării prin organizarea mai multe evenimente locale.

Biserica de lemn “Sfântul Apostol Pavel” care acum doi ani mai avea doar câteva scânduri distruse de tip şi de vreme îşi redeschide porțile gratuit pentru turişti.

„La nivelul judeţului Cluj ar trebui să găsim mai multe astfel de inițiative pentru că avem peste 80 de astfel de biserici”, a spus arhitectul șef consiliul județean Cluj, informează observatornews.ro.

Biserica de lemn “Sfântul Apostol Pavel” este monument istoric de secolul XVIII. Ultima dată, s-a intervenit în 1997.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close