Antena 3 CNN Actualitate Locale Braconieri piscicoli, prinși cu nouă exemplare de sturion. Polițiștii i-au depistat cu ajutorul dronelor

Braconieri piscicoli, prinși cu nouă exemplare de sturion. Polițiștii i-au depistat cu ajutorul dronelor

Polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, cu ajutorul dronelor, mai multe persoane care desfășurau activități de braconaj piscicol în Dunăre.

Braconieri piscicoli, prinși cu nouă exemplare de sturion. Polițiștii i-au depistat cu ajutorul dronelor
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2023   •   13:32

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constatat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, mai multe infracțiuni la regimul braconajului piscicol și au ridicat în vederea continuării cercetărilor 163 kg de pește, nouă exemplare de sturion, două ambarcațiuni, un autoturism și 645 metri de plasă mono-filament.

În ziua de 07.10.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o misiune în scopul asigurării protecției și conservării fondului piscicol, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal în zona complexului lagunar Razim-Sinoe.

Cu această ocazie, folosind tehnica de supraveghere aeriană din dotare, polițiștii de frontiera au constatat faptul că patru persoane săvârșeau activități de braconaj piscicol în zonă”, anunță Poliția de Frontieră.

Astfel, polițiștii de frontieră au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 645 metri plase mono-filament, un motor de barcă în valoare de 2.500 lei, o ambarcațiune în valoare de 500 de lei, unelte de pescuit în valoare de 700 lei, un autoturism în valoare de 12.000 lei și 116 kg de pește, diferite specii, cantitatea de pește fiind predată unei societăți comerciale de profil.

Citește și: Spitale din Buzău, amendate de inspectorii DSP. Nereguli descoperite în urma controalelor

"În ziua de 08.10.2023 polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, împreună cu lucrători din cadrul ARBDD, au desfășurat o misiune în scopul asigurării protecției și conservării fondului piscicol, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal în zona brațului Sf. Gheorghe.

Cu această ocazie au descoperit într-o ambarcațiune în care se aflau două persoane cantitatea de 47 kg pește, diferite specii, dintre care nouă exemplare de sturion congelate.

Ambarcațiunea cu motor în valoare de 10.000 lei a fost introdusă în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă, iar cantitatea de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil", a mai anunțat Poliția de Frontieră.

Acum, polițiștii de frontieră desfășoară activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconjului piscicol, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close