Antena 3 CNN Actualitate Locale Cauza morţii în cazul femeii din Constanţa care s-a stins din viaţă la Urgenţe, în braţele fiului

Cauza morţii în cazul femeii din Constanţa care s-a stins din viaţă la Urgenţe, în braţele fiului

Medicii legişti au efectuat necropsia în cazul femeii din Constanţa care a murit la Urgenţe, în braţele fiului său, după ce a fost lăsată să aştepte 16 ore pe un scaun, şi au aflat cauza morţii.

Cauza morţii în cazul femeii din Constanţa care s-a stins din viaţă la Urgenţe, în braţele fiului
04 Feb 2020   •   13:32

Fiul femeii a primit rezultatul necropsiei, iar potrivit certificatului eliberat de medicii legişti, femeia a murit din cauza unei insuficienţe cardio-respiratorii acute.

O altă cauză antecedentă a morţii o reprezintă un diagnostic de 'hiropneumotorax drept'.

Concret, femeia în vârstă de 70 de ani suferea de pneumopatie acută, iar în timpul petrecut aşteptând la Urgenţe a suferit un emfizem pulmonar rupt.

Astfel, femeia a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvată.

Tragedia s-a produs sâmbătă, după ce femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Femeia a ajuns la UPU la ora 07.00, iar abia la ora 19.00 i-a fost făcut un examen EKG, iar la ora 23.00 a fost mutată într-un pat, acolo unde a şi murit, în braţele fiului ei.

O femeie din Constanţa a murit la Urgenţe, în braţele fiului: 'A aşteptat 16 ore pe scaun'

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care femeia şi-a pierdut viaţa.

De cealaltă parte, reprezentanţii spitalului au explicat că starea pacientei s-a deteriorat brusc, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

"Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgente, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roşu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea spitalului a demarat o anchetă. În plus, se aşteaptă rezultatul necropsiei care va clarifica şi cauza decesului", a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al spitalului.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close