Antena 3 CNN Actualitate Locale Comune spulberate de ape. Apelul disperat al localnicilor pentru Guvern: "Am rămas precum câinii, în apa asta. Totul este distrus"

Comune spulberate de ape. Apelul disperat al localnicilor pentru Guvern: "Am rămas precum câinii, în apa asta. Totul este distrus"

Situație dramatică în zonele lovite de inundații. Oamenii care au casele şi gospodăriile distruse se chinuie acum să adune leșurile animalelor ucise de viituri pentru că este pericolul uriaș pentru ca localitățile să se transforme în focare de infecție.

Comune spulberate de ape. Apelul disperat al localnicilor pentru Guvern: "Am rămas precum câinii, în apa asta. Totul este distrus"
de Cristi Popovici    |    21 Iun 2021   •   16:44

Localnicii din comuna Bilieşti, judeţul Vrancea muncesc cot la cot cu pompierii și se roagă la Dumnezeu să oprească ploile pentru a recupera ceva din dezastrul ultimelor zile.

Oamenii sunt extrem de supărați pe faptul că autoritățile au intervenit foarte târziu. Sâmbătă a fost viitura, iar ei au intervenit abia duminică după ora 12:00 și astăzi. Până atunci nu s-a făcut absolut nimic, spun cei care locuiesc aici.

Apele se retrag ușor, ușor dar în urmă rămâne dezastru. Rămân zeci de gospodării afectate, bunuri de sute de mii de lei care nu mai pot fi recuperate.

„Totul este distrus. Parchetul, mobila, ce era de distrus s-a distrus. Acum să vedeți mucegaiul şi ce o mai fi", spune supărat un localnic care face apel la autorități să ia măsuri că este a doua orară când localitatea este măturată de viituri.

„Canalul trebuie dărâmat, ne ține apa ca un dig de 30 de ani nu se folosește. Nimeni nu vrea să ia nicio atitudine", spune localnicul despre un canal care zace nefolosit de ani şi care la orice ploaie mai însemnată deviază apa spre casele oamenilor.

Autorităţile au venit în inspecție, fără soluții

De la București nu a venit nimeni, spun localnicii. A venit însă prefectul și președintele Consiliului Județean în inspecție şi asta după ce oamenii au făcut scandal că nu li s-a adus o cană cu apă sau o sticlă cu apă îmbuteliată pentru că toate rezervele de apă au fost afectate

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Am rămas precum câinii, în apa asta. Nu mai avem nimic, toate au fost distruse. Televizor nu, frigider nu, mașina de spălat nu. Nu ne-au adus un bidon cu apa de băut. Mi s-a uscat gatul. Ei vorbesc la televizor ca despăgubesc, numai minciuni vorbesc", ne-a declarat un alt localnic a cărui casă a fost distrusă de viitură.

×
Subiecte în articol: inundatii Vrancea
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close