Antena 3 CNN Actualitate Locale Copiii unor afaceriști din Gorj, transformați peste noapte în romi pentru a intra la Academia de Poliţie

Copiii unor afaceriști din Gorj, transformați peste noapte în romi pentru a intra la Academia de Poliţie

Copiii unor afaceriști din Gorj, transformați peste noapte în romi pentru a intra la Academia de Poliţie
Sursa foto: foto- Facebook
28 Aug 2019   •   23:26

Copiii unor oameni de afaceri din Gorj au devenit peste noapte romi pentru a putea intra pe locurile speciale la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. 

“Transformarea” copiilor în romi s-a făcut cu certificat de la o asociaţie a romilor care a eliberat un document care atestă apartenţa acestora la această etnie.

Unitatea de poliţie ce a făcut selecţia, respectiv Poliţie Gorj, nu s-a sinchisit să verifice autenticitatea datelor, scrie portalul gorj-domino.ro.    

Pentru dosarul de înscriere la Academia de Poliţie, printre altele, “candidaţii etnici/minoritari care se înscriu pentru locurile alocate distinct acestora declară pe propria răspundere apartenenţa la etnia/minoritatea respectivă şi depun la dosarul de recrutare inclusiv o adeverinţă emisă de o organizaţie etnică/minoritară, constituită potrivit legii, care să ateste apartenenţa la etnia/minoritatea respectivă”, se preciza în anunţul iniţial postat pe site-ul Poliţiei Gorj, care s-a ocupat de recrutarea şi selecţia candidaţilor. 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close