Antena 3 CNN Actualitate Locale Criză de sânge în vestul ţării. Centrele de transfuzii nu mai au stocuri

Criză de sânge în vestul ţării. Centrele de transfuzii nu mai au stocuri

Ziua Mondială a donatorului a fost marcată de o criză de sânge în vestul țării. Numărul celor care doneaza în mod voluntar a scăzut cu 25% în ultimul an, în condiţiile în care cererea este la fel de mare ca înainte de pandemie. Pentru a crește numărul acestora, la Timișoara se organizează evenimente speciale, iar atmosfera este întreţinută de membrii filarmonicii din oraş. Cei care donează sânge pot câștiga bilete la teatru, la filarmonică sau alte premii.

Criză de sânge în vestul ţării. Centrele de transfuzii nu mai au stocuri
de Georgiana Adam    |    14 Iun 2021   •   23:43

În fiecare an la data de 14 iunie lumea întreagă celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Asffel, încă de la primele ore ale dimineții, zeci de persoane s-au adunat în faţa centrului de transfuzii din Timişoara, să doneze sânge pentru pacientii aflați în stare gravă în spitalele din judeţ.

Cererea de sânge este uriasa, comparativ cu stocurile. Nu de putine ori, Centrul de Transfuzii din Timișoara rămâne la finalul zilei fără nicio pungă de sânge în rezervă.

În cazul unui accident de tren sau de avion, situaţia ar deveni cu adevărat gravă.

"Avem nevoie de încă 5.000 de donatori până la sfârşitul anului. Demarăm o campanie, luna donatorului de sânge, în care în fiecare zi să o dedicăm unei anumite afecţiuni care are nevoie de sânge. Astăzi este Ziua Anemiilor, iar premiul pentru cine vine sa doneze este un platou de alimente sănatoase", a spus Rodica Lignezan, coordonator centru de sange Timişoara.

Pentru ziua accidentelor de circulaţie, motocicliştii din judeţ vor oferi câte un tricou fiecarui donator.

Ziua Mondială a donatorului de sânge, 14 Iunie, este marcată de o criza de sânge în vestul țării. Numărul celor care doneză in mod voluntar a scăzut cu 25% în ultimul an, iar acum cererea este la fel de mare ca înainte de pandemie.

Pentru a crește numărul donatorilor, la Timișoara se organizează luna donatorului. Cvartet de coarde întreține atmosfera, iar cei care merg să doneze sânge pot câștiga bilete la teatru sau la filarmonică.

×
Parteneri
Dumitru Buzatu, reţinut pentru luare de mită, a fost exclus din PSD
x close